vv Heerde in de aanval Foto: Henk Friederichs

Heerde zette een reuzenstap naar titel

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Volwassen Heerde wint terecht van Rouveen (2-0)

Na de winst op Dieze West en het overnemen van de koppositie, was de vraag hoe de Heerdenaren vandaag voor de dag kwamen. Het antwoord was uitmuntend. Een zeer volwassen Heerde legde een verdedigend ingesteld Rouveen terecht over de knie. De hele wedstrijd was het Heerde dat het spel moest maken. Dat deed het zorgvuldig, maar voor rust werden de kansen nog niet benut. Na rust wel. Daan Nijmeijer en Raoul Wijenberg brachten Heerde in veilige haven. Heerde – Rouveeen: 2-0.

De verhoudingen waren duidelijk deze middag. Rouveen kwam om te verdedigen en Heerde mocht het spel maken. Dit was vooraf voorspelt, dus Heerde behield het rust en probeerde al voetballend tot kansen te komen. Dat lukte al snel. Daan Nijmeijer speelde zijn tegenstander door de benen en gaf voor op Nick Wijenberg. Wijenberg miste, maar de toon was gezet. In het restant kreeg Heerde kansen via Nijmeijer en de kopsterkte Nick Wijenberg. Rouveen loerde op de counter maar creëerde weinig. Toen ook een volley van Nijmeijer naast ging, stond de brilstand nog op het bord bij rust. Na rust hetzelfde spelbeeld. Heerde aan de bal. Rouveen in de verdediging. In de rust werd al afgesproken om de rust te bewaren en in die opdracht slaagden de geel-zwarten met vlag en wimpel. In de 68e kreeg Heerde loon na werken. Een aanval over links via Corstiaan Altenburg en Nick Boterman. Laatstgenoemd koos voor de teruggetrokken voorzet, altijd een goed idee, en werd binnen geschoten door Daan Nijmeijer. 1-0 Heerde!

Enkele minuten later was het weer raak. Spits Nick Wijenberg werd in zijn kracht gezet en vond zijn evenbeeld Raoul Wijenberg. En als je één iemand niet de kans moet geven op randje 16…: 2-0 Heerde! Rouveen nam nu eindelijk afstand van zijn verdedigende stelling en ging aanvallen. Dat leverde aanvankelijk weinig op. Pas op rond de 90e minuut kreeg het kansen. Die werden gemist, ook omdat doelman Mosterd weer terug is van zijn blessure.

Al snel werd duidelijk op sportpark Molenbeek dat Dieze West weer verloor. U zult begrijpen dat na deze middag, waarin ook Heerde 2 (nu halve finale beker) en Heerde 3 wonnen, het nog lang gezellig bleef op sportpark Molenbeek.

Opstelling Heerde: Amar Ugljanin, Sylvan Vos (70. Michel Calkhoven), Elkjar Dijkgraaf (75. Maarten Tuin), Timo Olde Olthof ©, Nick Boterman (70. Bryan Hegen); Maarten Smit, Raoul Wijenberg, Dennis Calkhoven, Daan Nijmeijer, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg (75. Max de Rooy

Doelpuntenmakers: 68. Daan Nijmeijer, 72. Raoul Wijenberg