vv Heerde in de verdedeging Foto: Henk Friederichs

Heerde wint topper van Dieze West en herovert koppositie

· leestijd 2 minuten Algemeen Ingezonden

Heerde wint topper van Dieze West en herovert koppositie (1-0)

VV Heerde heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag vorige week in Lutten door de topper tegen Dieze West te winnen. In een enerverend duel waarin de 1e helft voor Heerde was en de 2e helft voor Dieze West, trokken de geel-zwarten uiteindelijk de wedstrijd op karakter over de streep. Na 95 minuten klonk er gejuich op het druk bezochte sportpark toen de leidsman voor de laatste keer op zijn fluit floot. Heerde maakte het verschil in de 1e helft. Het was Dennis Calkhoven die Heerde vanaf de penaltystip de uiteindelijke overwinning bezorgde.

De openingsfase was voor Heerde. Al in de 4e minuut van de wedstrijd een discutabel moment als Max de Rooy attent is en alleen op de keeper af lijkt te kunnen. Hij werd echter onderuit gehaald, maar de scheidsrechter vond geel genoeg. De vrije trap die hieruit volgde leverde niks op. Heerde was de bovenliggende partij en kreeg kansen. Tweemaal was Raoul Wijenberg dichtbij een treffer. Met name zijn vrije schietkans van 16 meter had Heerde op 1-0 kunnen brengen. Halverwege de 1e helft kende ook Dieze West een sterke fase. De Zwollenaren doken enkele malen gevaarlijk op voor doelman Vincent Mosterd. Toch was het Heerde dat op voorsprong kwam. Een overtreding op Daan Nijmeijer in het strafschopgebied leverde Heerde een penalty op. Dennis Calkhoven hield zijn hoofd koel tegen de boomlange keeper en schoot Heerde op voorsprong: 1-0! Heerde ging op zoek naar meer en won veel duels op het middenveld. Op slag van rust kreeg Heerde de ultieme kans op 2-0 toen Daan Nijmeijer alleen op de keeper af kon. Hij speelde echter de bal te ver voor zich uit en kwam niet tot afronden. Ruststand 1-0.

De 2e helft een ander spelbeeld. Heerde had moeite om de bal nog in de ploeg te houden en werd steeds vaker terug gedrongen door Dieze West. De gasten bepaalden nu het spelbeeld, maar hadden op hun beurt moeite om dat overwicht in kansen om te zetten. Heerde stond compact en streed voor elke meter. Van goed voetbal was van Heerde kant geen sprake meer. Waar Dieze West dus de overhand had, was het gek genoeg Heerde dat ook in de 2e helft de beste kansen had. In de omschakeling kregen Daan Nijmeijer en wederom Raoul Wijenberg mogelijkheden om tot scoren. Ook Max de Rooy was dichtbij een verlossende treffer uit een corner. Dieze West bleef op zijn beurt combineren op circa 20/30 meter van het Heerder doel. In de slotfase probeerden de gasten het enkele malen van afstand, maar echt in gevaar kwam doelman Vincent Mosterd niet. Na een spannende slotfase floot de scheidsrechter na 95 minuten af en kon Heerde juichen. Naast de drie punten neemt Heerde ook de koppositie weer over van Dieze West.

Een fijne opsteker voor de geel-zwarten na de nederlaag van vorige week. Zeker ook in de wetenschap dat volgende week de volgende pittige wedstrijd op het programma staat. Heerde gaat dan op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst: SC Rouveen. Deze ploeg won dit weekend uit bij ASC ’62.