Jochem Tellegen treft de keeper van DSV op zijn weg bij een schot.
Jochem Tellegen treft de keeper van DSV op zijn weg bij een schot. Foto: vv SEH

SEH en DSV ‘61 spelen gelijk

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark gelijkgespeeld. In de wedstrijd tegen DSV ’61 werd er voor de rust niet gescoord, maar deden beide teams dat wel eenmaal in het tweede bedrijf: 1-1. Een uitslag waar de Heerdenaren gezien de verhoudingen op het veld meer tevreden over zullen zijn dan de tegenstander.

De betere ploeg in de eerste helft was DSV ‘61. De ploeg zette SEH heel vroeg onder druk en het spel vond daardoor veelvuldig plaats op de speelhelft van de Heerdenaren. Al snel deed Arnoud Zwep een poging, maar nog zonder resultaat.

SEH had het dus moeilijk met de tegenstander, maar na een lastig eerste kwartier kwam het wel wat meer in de wedstrijd. Hoewel DSV optisch misschien wel de betere was, waren de beste kansen aanvankelijk voor SEH. De mooiste SEH-aanval was er na dik een half uur spelen. Het waren Timo Borreman en Joël Veldman die al koppend dwars door de defensie van DSV combineerden.

Uiteindelijk kon laatstgenoemde alleen op de keeper af, maar zijn schot ging flink over. Aan de andere kant waren er schotkansen voor Zwep (via Van Leeuwen naast) en Schreurs (eveneens naast).

Met de brilstand gingen beide ploegen in ieder geval de kleedkamers in voor de rust.

Bij SEH na de thee een nieuwe naam in het veld: Youp Dil verving Nathan van Dommelen. Al heel snel in het tweede bedrijf scoorde DSV ‘61 echter. Hier ging een flinke fout van de Heerdenaren in de opbouw aan vooraf. Joël Veldman kreeg de bal onder druk niet goed weg en topscoorder Patrick Visser rondde fraai af, ook al omdat Ties van Leeuwen ver van zijn doel af stond.

De Heerdenaren moesten dus aan de bak en probeerden dat ook wel. Maar bij een corner was DSV tot twee keer toe in de buurt van de 0-2, maar in beide gevallen werd de bal van de doellijn gehaald.

Na bijna driekwart wedstrijd viel enigszins uit het niets de gelijkmaker. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Rowin Moerenhout werd nog gekeerd door doelman Dekker, maar Joël Veldman was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Zo veranderde hij in een kwartier tijd van schlemiel naar held!

Direct daarna wisselde trainer Jordy Vakkert tweemaal en kwamen er verse krachten aan de rechterzijde, via Luka Khabuliani en Sem van Lohuizen. Beide ploegen zochten nog wel de aanval. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase drong DSV nog nadrukkelijk aan.

Patrick Visser was tot twee keer toe in de buurt van een treffer, maar in beide gevallen bracht keeper Ties van Leeuwen goed redding. En dat deed hij even later nogmaals door zich voor de bal te gooien, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Beide ploegen kregen wel kansen om meer te scoren, al had DSV ‘61 daar wellicht nog wat meer aanspraak op mogen maken dan SEH. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd voor SEH dit kalenderjaar. Dat is in en tegen Elspeet. Aanvang: 14.30 uur!