Blijdschap bij de spelers van SEH als er gescoord is, maar de treffer ging uiteindelijk niet door.
Blijdschap bij de spelers van SEH als er gescoord is, maar de treffer ging uiteindelijk niet door. Foto: VV SEH

SEH en ESC in evenwicht

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft aan het bezoek aan ESC in Elburg één punt overgehouden. Na 90 minuten voetballen stond op het scorebord dezelfde stand als waarmee beide ploegen het duel begonnen waren: 0-0. En daarmee konden beide ploegen vermoedelijk wel leven.

Het duel, dat om 14.45 uur begon, kende een vlakke openingsfase. ESC probeerde wel verzorgd voetbal te spelen van achteruit, maar deed dat in een dusdanig tempo en met weinig variatie dat de SEH-defensie eenvoudig op de been kon blijven. De Heerdenaren stelden daar overigens ook niet bijzonder veel tegenover. De in het zwart spelende uitploeg kreeg af en toe echt wel ruimte om vooruit te voetballen, maar was niet altijd even gelukkig in de combinatie of de eindpass.

SEH dacht na 10 minuten spelen overigens wel op voorsprong te komen toen Veldman in twee instanties raak wist te prikken, maar de assistent van ESC stak zijn vlag omhoog voor vermeend buitenspel.

Vlak voor de rust nog wel wat vuurwerk op het veld, toen aanvoerder Robert Radstaak aan de noodrem trok rondom de middenlijn en Rick Zandvliet toch wel enigszins van achteren torpedeerde. Arbiter Vinke had er goed het zicht op, maar deed het incident af met slechts een gele kaart.

Na de pauze veranderde er wel wat aan het spelbeeld. De thuisploeg bracht spelmaker Donny Mulder, die niet fit genoeg was om te starten, binnen de lijnen en die toonde meteen zijn individuele klasse.

Na een klein uur spelen dacht SEH dan eindelijk wel op voorsprong te komen. Vonderman kopte een voorzet knap over de ESC-goalie heen, maar opnieuw stak de assistent van de thuisploeg zijn vlag omhoog. Arbiter Vinke ging daarin weer mee, en dus opnieuw geen Heerder voorsprong.

SEH had inmiddels al drie keer gewisseld. Jelle van der Snel, Wessel Berghorst en Timo Borreman waren in het veld gekomen. Het spelbeeld veranderde niet door die wissels, doelman Ties van Leeuwen moest meer en meer in actie komen en toonde daarbij enkele keren zijn klasse. Zo moest hij een poging van dichtbij van topscoorder Max Lamberink keren.

In de absolute slotfase sloeg de spreekwoordelijke vlam nog enigszins in de pan. Na een opstootje wierp aanvoerder Michiel de Gooijer de bal richting ESC-speler Richard Boer voor de hervatting van het duel, waarbij het leder het hoofd toucheerde van diezelfde Boer. Arbiter Vinke zag er genoeg in voor een rode kaart. Vinke bleek in het tumult ook meteen al gefloten te hebben voor het einde van de wedstrijd, waardoor het dus eindigde in 0-0.

SEH blijft ongeslagen en kan met ESC een lastige uitwedstrijd afvinken, terwijl volgende week de absolute kraker op sportpark ‘de Eeuwlanden’ tegen koploper Rood-Wit alweer op het programma staat. Aanvang 14.30 uur!