Spelers van SEH vieren het feestje na het eerste doelpunt
Spelers van SEH vieren het feestje na het eerste doelpunt Foto: VV SEH

SEH wint zakelijk van Prins Bernhard

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een vrij eenvoudige zege geboekt. Tegen Prins Bernhard kwamen de blauwwitten voor de rust al op een 2-0 voorsprong en die werd in het tweede bedrijf niet meer uit handen gegeven.

Na wat speldenprikjes van SEH was het eerste échte gevaar van de wedstrijd voor Prins Bernhard. Julian Hop werd diepgestuurd en schoot de bal over keeper Ties van Leeuwen richting de verre hoek. Tot opluchting van de thuisploeg ging de bal tegen de paal en stuiterde het leder het veld weer in. Buiten een schot van Ron van den Bosch, die vlak over het doel ging, was dit ook eigenlijk het enige gevaar van de uitploeg voor de rust.

SEH speelde zeker niet onaardig en kreeg veel ruimte om te voetballen. Vonderman kon vanaf het middenveld strooien met passjes en zette regelmatig de buitenspelers aan het werk. Het spel ging veel over rechts, waar juist linksbuiten Robert-Jan van den Hoek telkens opvallend veel ruimte kreeg.

Nadat Jochem Tellegen eerst al een penalty wilde, wist hij na ongeveer een kwartier spelen te scoren. Een fraaie pass van Vonderman werd rond de achterlijn richting het strafschopgebied doorgetikt door rechtsback Hein Dezijn. Waar ook Mathijs Logtenberg in de buurt was kon Tellegen uiteindelijk van dichtbij binnentikken: 1-0.

Op slag van rust werd de voorsprong verdubbeld. Nu was het Tellegen met de assist. Zijn fijne voorzet van rechts werd uitstekend binnengekopt door Mathijs Logtenberg. De 2-0 viel op een psychologisch fijn moment, want dertig seconden later was het rust. Verder had scheidsrechter Damhuis volgens velen van de thuisploeg zeker nog voor minstens één penalty kunnen fluiten voor de rust, toen Van den Hoek aangetikt leek te worden door doelman Sytse Bronkhorst.

Na de thee aanvankelijk nog hetzelfde beeld als in het eerste bedrijf. SEH veelvuldig aan de bal, zoekend naar gaten in de defensie. Prins Bernhard loerend op de omschakeling of op een standaardsituatie op de helft van de tegenstander. De thuisploeg kreeg veel kansen. Mathijs Logtenberg zag zijn tweede treffer worden afgekeurd vanwege buitenspel, Jochem Tellegen schoot zwak in na een goede voorzet van Mark Zandvliet en Nathan van Dommelen zag zijn poging na een mooie actie gekeerd worden door doelman Bronkhorst, terwijl Hein Dezijn in de rebound over schoot. SEH had in deze fase zeker kansen op meer doelpunten, maar die vielen niet.

Prins Bernhard werd zo nu en dan gevaarlijk, vooral via spits Hop. Hij schoot tot twee keer toe naast. Naar mate de tweede helft vorderde zakte het spelpeil. Middenvelder Mark Zandvliet probeerde het in de slotfase nog wel twee keer, waarvan zijn laatste poging vlak voor tijd slechts enkele centimeters naast het doel ging. Daarmee werd de eindstand bepaald op 2-0.

Een verdiende en zakelijke overwinning van SEH. Door de overwinning is het team weer wat gestegen op de ranglijst. Volgende week wacht het treffen met VEVO in Veessen. Aanvang is 17.00 uur!