Het duel op sportpark De Zandsteeg werd gespeeld onder vrij aardige weersomstandigheden. vv SEH

SEH begint herstart competitie met zege in Uddel

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is de competitie in het kalenderjaar 2022 goed begonnen. De mannen van trainer Edwerd Schuring kwamen nog wel op achterstand in Uddel tegen Prins Bernhard, maar met de rust stond het al gelijk. In de tweede helft liepen de blauwwitten uit Heerde nog vrij eenvoudig uit: 1-4.

SEH begon fel aan het duel en ging gelijk op zoek naar een doelpunt. De aanvallen via de zijkant leverden aanvankelijk wel gevaar op, maar nog geen doelpunten. Zo kon Dion van Velsen een voorzet van Dennis Bijsterbosch net niet goed verlengen. Na ongeveer een kwartier spelen had SEH misschien wel recht op een strafschop, toen de bal duidelijk tegen de hand van een speler van Prins Bernhard ging, maar scheidsrechter Stuijfbergen wuifde het weg. Als de uitploeg wel tot een gevaarlijke poging op doel kwam, bijvoorbeeld via Van Velsen, liet doelman Evert van Ginkel zich zien met uitstekende reddingen.

Maar waar SEH de kansen kreeg, daar scoorde Prins Bernhard plotseling. Doelman Ties van Leeuwen zag een (mislukte) voorzet van linksback Jari van den Hoek plots over zich heen waaien in het netje: 1-0. SEH had het daarna even moeilijk, maar herpakte zich snel. Een snelle aanval over links kwam uiteindelijk aan de rechterzijde van het strafschopgebied uit. Daar stond Hein Dezijn en zijn schuiver ging keurig in de verre hoek: 1-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft grotendeels eenzelfde beeld, al had SEH nu voornamelijk de wind mee. Al snel dachten de blauwwitten op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Sven Veldhuis (hij tikte een rebound binnen) ging niet door vanwege buitenspel. De vele meegereisde supporters uit Heerde juichten voor niks. Na zo’n twintig minuten spelen in de tweede helft was het wel raak. Een scherpe bal voor het doel langs van Veldhuis werd binnengetikt door spits Dion van Velsen: 1-2. Niet veel later kwam SEH goed weg, toen aanvoerder Michiel de Gooijer een overtreding leek te begaan in het eigen stafschopgebied. Maar ook nu wuifde Stuijfbergen het weg, tot teleurstelling van velen bij Prins Bernhard. De arbiter gaf overigens tijdens het hele duel slechts één gele kaart, aan een verdediger van de oranjehemden.

Dit hachelijke moment leek misschien wel het signaal voor SEH om de marge toch maar wat te vergroten, om onnodig puntenverlies te voorkomen. Dion van Velsen was toen al vervangen door Robert-Jan van den Hoek. Een fraaie actie van Veldhuis resulteerde al snel tot een schot op de paal. Niet veel later het hoogtepunt van het duel: Rowin Moerenhout schoot een vrije trap fraai binnen. De wedstrijd was daardoor al wel in het slot, maar SEH wist nog een keer te scoren. Sven Veldhuis leverde wederom een perfecte voorzet af en buitenspeler Jochem Tellegen pikte zo ook nog een doelpuntje mee: 1-4. Ook jeugdspeler Sem van Lohuizen, Jens van Egteren en Jurre van Keulen mochten in de slotfase nog invallen. Maar aan de stand werd niets meer veranderd.

Dankzij de zege is SEH op de ranglijst opgeklommen naar de eerste plek! Samen met Heerde heeft de ploeg ook het minste aantal verliespunten. Volgende week wacht voor de blauwwitten een confrontatie met Barneveld, de hekkensluiter van deze competitie. Drie dagen later staat de derby tegen vv Heerde op het programma!