De spelers van SEH juichen na de 1-0.
De spelers van SEH juichen na de 1-0. Foto: VV SEH

SEH in tweede helft langs EZC ‘84

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag een goede overwinning geboekt. In de regioderby tegen EZC ’84 uit had de ploeg aanvankelijk nog de nodige moeite om het net te vinden, maar in de tweede helft liep het elftal van trainer Edwerd Schuring uiteindelijk vrij eenvoudig uit. Het werd 3-1.

Fijne omstandigheden om te voetballen deze zaterdagmiddag, waar de opkomst met wat vuurwerk en rookbommen vanuit beide kampen fraai te noemen was. Het was echter misschien ook wel gelijk het hoogtepunt in de eerste helft.

EZC probeerde het in de beginfase met speldenprikjes via Van Petersen en Gezel, maar zorgde er verder vooral voor dat de verdediging goed gesloten stond. SEH probeerde het wel, maar het spel was vaak te stroperig en te voorspelbaar om er doorheen te komen. En als dat al wel eens lukte was daar altijd nog doelman Jasper Potkamp. Hij wist onder meer schoten van Jeremy van de Beek, Sem van Lohuizen en Timo Borreman te keren.

Ook Joël Veldman was in de buurt van een openingstreffer, maar zag zijn poging in kansrijke positie geblokt worden door verdediger Overbosch. Aan de andere kant schoot Gezel namens EZC nog in de handen van doelman Van Leeuwen, die verder weinig te doen had in het eerste bedrijf. De ruststand was daardoor 0-0.

In de rust twee wissels aan de kant van SEH. Christijan Vonderman kwam voor Jeremy van de Beek en Hein Dezijn verving Owen Niemeijer. Met name Dezijn was in de tweede helft belangrijk met zijn opkomende acties vanaf de rechterkant. Na zo’n zes minuten in het tweede bedrijf gaf hij al een assist. Zijn voorzet bij de tweede paal werd binnengekopt door Rowin Moerenhout.

Niet veel later weer een gevaarlijke voorzet van Dezijn, maar Veldman kreeg die bal niet voldoende onder controle. De vermoeidheid begon een factor te spelen en de ruimtes werden groter op het veld. Met name SEH profiteerde daarvan. Toch moest het met een marge van één nog altijd oppassen voor EZC.

Met zo’n kwartier te spelen was daar de verdubbeling van de score. Rick Zandvliet stuurde zijn broertje Mark diep. De middenvelder omspeelde doelman Potkamp en bleef oog in oog met een verdediger voor het verder lege doel rustig: 2-0.

Daarna voerde trainer Schuring nog twee wissels door en kwamen ook Harmen van Oene en Jelle van der Snel in het veld. Eerstgenoemde kon niet veel later ook voor de 3-0 tekenen. Andermaal kreeg de diepgaande Mark Zandvliet de bal goed mee en hij was vlak voor het doel niet zelfzuchtig.

Daarmee leek de wedstrijd ten einde, maar in de absolute slotfase kreeg EZC toch nog een penalty. De ploeg kreeg de hele tweede helft eigenlijk geen noemenswaardige kans, maar invaller Aldemir ging na contact met Ties van Leeuwen naar de grond. Verdediger Van de Schootbrugge wist wel raad met dat buitenkansje: 3-1. Scheidsrechter Van der Velde, die de kaarten op zak kon houden, kon zo affluiten.

Volgende week wacht voor SEH, de nummer vijf, een interessant duel tegen de nummer vier, BAS. De aftrap in Biddinghuizen is 14.30 uur.