Jeugdspelers Timo Borreman (links) en Sem van Lohuizen (rechts) waren belangrijk voor SEH. Foto: VV SEH

SEH moeiteloos langs Prins Bernhard

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een even eenvoudige als verdiende overwinning geboekt. In Uddel had de ploeg van trainer Edwerd Schuring geen kind aan de gastheren van Prins Bernhard. Bij rust was het 0-3 en de eindstand werd 0-5. Joël Veldman en basisdebutant Timo Borreman (uit de O19) waren belangrijk met ieder twee doelpunten en een assist.

Van begin af aan had SEH het initiatief. De ploeg had de eerste helft de wind tegen, maar had daar weinig last van. Veel ballen gingen over de grond via de buitenspelers. Jeremy van de Beek was al snel in de buurt van een openingstreffer, maar zijn inzet na een goede pass van Sem van Lohuizen ging rakelings naast.

Na goed een kwartier spelen was daar toch de verdiende voorsprong. Sem van Lohuizen kreeg vlak buiten het strafschopgebied een vrije trap. Rowin Moerenhout nam die bal en keeper Sytse Bronkhorst bracht redding. De rebound was echter voor de alerte Veldman: 0-1. En amper een paar minuten later was daar al de verdubbeling van de voorsprong. Een fraaie aanval over rechts resulteerde in een lage voorzet van Jochem Tellegen en Timo Borreman tikte simpel binnen.

De koek was nog niet op voor rust, want binnen het half uur stond ook de 0-3 op het scorebord. Borreman gaf een fijne steekpass tussen twee verdedigers door en Veldman bleef oog in oog met de keeper rustig. Zijn tweede van de middag betekende de 0-3. Veelzeggend was dat na 29 minuten pas de eerste noemenswaardige poging op doel van Prins Bernhard, een eenvoudige prooi voor keeper Ties van Leeuwen, viel te noteren.

De 0-3 werd ook de ruststand, mede doordat Jochem Tellegen vlak voor de pauze verzuimde te scoren. Het voorbereidende werk was wederom van de eveneens sterk spelende jeugdspeler Sem van Lohuizen.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of het duel was volledig beslist. Prins Bernhard probeerde van achteruit op te bouwen, maar dat ging mis. Sem van Lohuizen onderschepte de bal en gaf de voorzet, Timo Borreman tikte wederom- en ietwat gelukkig- binnen: 0-4. Twee doelpunten én een assist dus voor deze basisdebutant!

Na een kleine driekwart wedstrijd kwam ook de vijfde treffer op het scorebord. Een zwakke uittrap werd opgevangen door Veldman en hij stelde Tellegen in staat om te scoren: 0-5. Zowel Veldman als Tellegen werden daarop gewisseld voor Harmen van Oene en nog een andere jeugdspeler, Wessel Berghorst.

Zeker tot de 75e minuut kreeg SEH nog volop kansen om vaker te scoren. Mark Zandvliet (paal), en jongelingen Berghorst en Van Lohuizen slaagden daar echter niet in. Ook Prins Bernhard stichtte zo af en toe gevaar in het tweede bedrijf, maar wisten het net niet te vinden.

Noemenswaardig in de slotfase is nog het invallen van reserve-goalie Nol Braam voor SEH. Hij verving Jeremy van de Beek en werd de laatste tien minuten de linksbuiten van het elftal.

De ploeg uit Heerde gaat zo met een fijn gevoel naar de wedstrijd van volgende week, de derby thuis tegen VEVO. Aanvang: 17.00 uur!