Sven Veldhuis van SEH probeert te bal te passen.
Sven Veldhuis van SEH probeert te bal te passen. Foto: VV SEH

Valse start voor SEH bij opening seizoen

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen meteen tegen een nederlaag aangelopen. Dat gebeurde nog wel tegen buurman WZC Wapenveld. De ploeg van trainer Edwerd Schuring ging terecht met 0-2 onderuit.

De openingsfase van het duel was nog wel voor SEH. De thuisploeg begon fanatiek aan het duel, zette WZC hoog onder druk en probeerde snel zaken te doen. Speldenprikjes vielen daarbij wel te noteren, uitgespeelde grote kansen bleven uit.

WZC loerde vooral op de omschakeling en ruimte achter de SEH-defensie. En die ruimte vonden de Wapenvelders na 18 minuten spelen, zowaar gratis aangeboden door de thuisploeg. Centrumverdediger Rick Zandvliet verspeelde de bal knullig in de buurt van de middenlijn, met één pass werd aanvaller Jorn Kroes weggestoken en die profiteerde optimaal van het buitenkansje: met een ferme droge knal liet hij doelman Ties van Leeuwen in de korte hoek kansloos. Het betekende de 0-1. De eerste échte kans was dus meteen raak.

SEH wilde wel voetballen van achteruit en/of via het middenveld, liet de bal bij vlagen ook wel aardig rondgaan, maar gevaar leverde het niet op: WZC keek instemmend toe en kon de zaken eenvoudig controleren en bleef daardoor voor rust eenvoudig op de been. Grootste kans voor SEH in het eerste bedrijf was nog in de blessuretijd, toen Sven Veldhuis in kansrijke positie over schoot.

Na de rust veranderde er aan het spelbeeld eigenlijk niet veel. SEH bleef aanvallend onmachtig, maar kreeg na 50 minuten spelen wel de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Veldhuis kwam door aan de rechterkant, trok de bal terug op de elfmeter, maar debutant Nathan van Dommelen had niet de controle en jaagde de bal hoog over.

Aan de andere kant ontstond er voor WZC uiteraard steeds meer ruimte in de omschakeling. Invaller Bram Roskam legde na 75 minuten spelen de bal panklaar voor de inkomende Kroes, maar wonder boven wonder had hij niet de controle en schoof hij de bal van luttele meters alsnog over het doel van Ties van Leeuwen.

Het bleek echter uitstel van executie te zijn. Rowin Moerenhout zag een vrije trap nog wel uit de onderhoek geranseld worden door doelman Bos, niet veel later was het aan de andere kant alsnog raak. De aanvalsopzet was nu andersom: Kroes slalommend aan de linkerkant en een fijne voorzet afleverend, de inlopende Roskam hoefde er alleen nog maar het hoofd tegen aan te zetten: 0-2, en de wedstrijd beslist.

Resterend was er nog te weinig tijd voor SEH om de zaken recht te breien en de arbiter van dienst vond het na enkele minuten van blessuretijd ook wel welletjes, waardoor het duel terecht eindigde in een overwinning voor de Wapenvelders: 0-2.

Werk aan de winkel voor de thuisploeg. Kans voor revanche gelukkig alweer over enkele dagen, wanneer de uitwedstrijd tegen nieuwkomer op zaterdag ZVV ’56 op het programma staat. Aanvang van dat duel op Sportpark Zevenhuizen te Apeldoorn is 14.30 uur!

!