De grasmat in Apeldoorn lag er prachtig bij.
De grasmat in Apeldoorn lag er prachtig bij. Foto: VV SEH

SEH maatje te groot voor ZVV ´56

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zich goed gerevancheerd van de nederlaag afgelopen week tegen WZC Wapenveld. Op bezoek bij ZVV ´56 in Apeldoorn was de ploeg van trainer Edwerd Schuring heer en meester en won het uiteindelijk dikverdiend met 0-5!

Al snel waren de krachtsverhoudingen zichtbaar op een prachtige grasmat te Apeldoorn, met als resultaat ook een vroege voorsprong voor de Heerdenaren. Sven Veldhuis kreeg enigszins fortuinlijk de bal mee op randje zestien en schoof koeltjes raak onder de keeper door van de gastheren: 0-1 in de tweede minuut.

Lang hoefde het aanwezige publiek vervolgens ook niet te wachten op een tweede doelpunt. Waar tussendoor eerst nog Jochem Tellegen hard de lat teisterde, was het na 25 minuten spelen nu Christijan Vonderman die doel kon treffen. Op aangeven van Veldhuis kon hij raak knikken bij de tweede paal: 0-2.

Het hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van Mark Zandvliet. Na 35 minuten spelen kon de middenvelder de bal op 20 meter oprapen, waarna hij vervolgens het leder fraai raak knalde in de linkerbovenhoek: 0-3. ZVV kon simpelweg niet mee in het tempo van SEH in een verder eenzijdige eerste helft.

In de tweede helft weinig veranderingen op het prachtige biljartlaken (zie foto). Voldoende kansen voor SEH of mogelijkheden tot het creëren van kansen, maar voorin ontbrak de echte scherpte waardoor een aantal mogelijkheden, de een nog mooier dan de ander, om zeep werden geholpen.

Gescoord werd er uiteindelijk wel. De vierde goal kwam op naam van Rowin Moerenhout. Na een klein uur spelen mocht hij aanleggen vanaf een meter of 22. Zoals wel vaker wist hij wel raad met dit buitenkansje. De bal verdween vakkundig via de onderkant van de lat in het doel: 0-4.

Twee wissels daarna aan de kant bij SEH, waar trainer Schuring ook Robert-Jan van den Hoek en Jeremy van de Beek aan het werk wilde zien ten faveure van Christijan Vonderman en Nathan van Dommelen. De 0-5 viel vervolgens enigszins uit het niets, opnieuw was het Rowin Moerenhout die op het scoreformulier terecht kwam, nadat hij een teruggetrokken cornerbal van Veldhuis met een boogje in het doel kon deponeren.

Trainer Schuring voerde nog eens drie wissels door in het laatste kwart. Mogelijkheden kreeg SEH nog volop in de slotfase van het duel, maar de koek was qua doelpunten op, waardoor het duel uiteindelijk eindigde in 0-5. Een terechte overwinning, die gezien het spelbeeld en de kansenverhouding misschien nog wel hoger uit had moeten vallen.

Tegelijkertijd een goede reactie van SEH op de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen. Gezien de prettige resultaten op de velden elders is de aansluiting met de top alweer gevonden, zaak om aan deze goede overwinning volgende week een vervolg te geven wanneer Noord Veluwe Boys naar De Eeuwlanden komt. Aanvang 14.30 uur!