Harskamp-speler Vincent van der Loo in duel met Joël Veldman namens SEH.
Harskamp-speler Vincent van der Loo in duel met Joël Veldman namens SEH. Foto: vv SEH

Klinkende zege voor SEH in Harskamp

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

De ontknoping om het kampioenschap in 4C belooft bijzonder spannend te worden! Met nog twee speelrondes te gaan zijn er nog altijd drie kandidaten voor de titel, waaronder SEH. Het eerste elftal van deze voetbalvereniging uit Heerde won zaterdagmiddag met klinkende cijfers in en tegen Harskamp: 1-6. Maar zo eenvoudig als die cijfers het wellicht doen vermoeden was het zeker niet.

Na 18 minuten komt SEH op een voorsprong. Een leep balletje van Jochem Tellegen wordt bij de tweede paal op waarde geschat door Robert-Jan van den Hoek: 0-1. En amper een minuut later wordt de voorsprong zelfs verdubbeld. Tellegen ziet, op de speelhelft van Harskamp, dat doelman De Geit wat te ver naar voren staat en zijn lob valt fraai binnen: 0-2!

SEH op rozen, zonder briljant te spelen. Maar naar mate de eerste helft vorderde kwam Harskamp er steeds meer en gevaarlijker uit. Na een half uur spelen komt de thuisploeg dan ook op 1-2. De diepgaande Michel Hol wordt niet goed opgevangen en hij weet de bal over doelman Van Leeuwen te schieten. De fysiek sterke spits Eke Igwbuike was daarna nog in de buurt van de gelijkmaker, maar de Heerder keeper redde zijn poging goed. Daardoor zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-2 stand. SEH had na de tweede treffer eigenlijk amper nog iets gecreëerd.

In de tweede helft dan toch Sven Veldhuis binnen de lijnen. Hij vervangt Jeremy van de Beek. Harskamp is een kwartier lang op zoek naar de gelijkmaker en krijgt daar ook serieuze kansen voor. Christijan Vonderman weet een gevaarlijke poging nog met een snoekduik weg te krijgen, terwijl ook doelman Van Leeuwen een aantal belangrijke reddingen heeft.

Na een uur spelen is de grootste storm van de thuisploeg wel voorbij en komt SEH ook aanvallend weer meer aan het woord. Robert-Jan van den Hoek ziet een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel en kansrijke pogingen van Sven Veldhuis en Mark Zandvliet gaan niet op doel.

Dan gaat, na een kleine driekwart wedstrijd spelen, de thuisploeg in de fout. Een ingooi terug naar de keeper is veel te kort, Jochem Tellegen onderschept en tikt de bal over doelman Guido de Geit. De keeper houdt de bal met de handen tegen buiten het strafschopgebied. Het gevolg: een rode kaart, een keeperswissel én een vrije trap in een kansrijke positie. Specialist Rowin Moerenhout wist wel raad met dat buitenkansje: 1-3.

Harskamp probeert nog wat terug te doen, maar geeft in de omschakeling enorm veel ruimte weg nu er een man minder op het veld staat. En daar profiteert SEH optimaal van. Eerst is het Sven Veldhuis die een fraaie individuele actie ook weet af te ronden en enkele minuten later schiet spits Jochem Tellegen zijn tweede van de middag tegen de touwen: 1-5.

Met de invallers Harmen van Oene, Dion van Velsen en Davy Bax ging SEH nog op zoek naar meer doelpunten, terwijl keeper Van Leeuwen nog een poging van  Rijlaarsdam wist te keren. Toen ook Jens van Egteren nog een aantal speelminuten kreeg wist de uitploeg nog eenmaal te scoren, via Dion van Velsen. Daardoor kon de prima leidende scheidsrechter Braaksma affluiten bij een 1-6 eindstand.

Een verrassend ruime overwinning voor SEH in en tegen het sterke Harskamp. De ploeg speelt volgende week het laatste thuisduel van het seizoen, tegen Prins Bernhard. Aanvang op De Eeuwlanden: 14.30 uur!