Afbeelding
.

5 tips voor fietsen in de regio!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

REGIO- Epe, met de Veluwe als ‘achtertuin’, heeft een prachtige ligging en vormt daarmee een ideale uitvalsbasis voor de mooiste en meest gevarieerde fietstochten. Om je wat inspiratie te bieden, geven we je vijf tips voor fietsen in de regio!

1. Veluwe, het IJssellandschap en Hattem

Met deze tocht, van ongeveer 45 kilometer, ontdek je meteen de veelzijdigheid van de regio: je fietst door het IJssellandschap, bezoekt een Hanzestad en doorkruist de Veluwse bossen! Fiets eerst naar het Apeldoorns kanaal. Die volg je helemaal naar het noorden. Vervolgens sla je af op de Bomenburgerlaan om Heerde te doorkruisen. Vanuit Heerde fiets je verder naar het noorden via Wapenveld tot in Hattem. Het is een prachtig plaatsje om even rond te kijken, een terrasje te pakken en een museum te bezoeken. Voor de terugweg peddel je een lang stuk over de Koeweg en de Leemculeweg. Bij fietsknooppunt 1 buig je af en rijd je kriskras door het bos in zuidelijke richting. Via de Ossenbergweg kun je weer naar de andere kant van de snelweg en vervolg je de route naar het zuiden, terug naar Epe.

2. Dorpenroute Veluwe

Stippel een mooie route uit langs de oude plaatsjes op de Veluwe, zoals Elburg, Wezep en Oldebroek. Elburg is een oud vissersdorp dat aan de Zuiderzee lag en vaak is overstroomd. Het werd toen verplaatst en tot vestingstad gemaakt en is nog erg mooi om te bekijken. Fiets ook door het unieke Zwolsche Bosch en stop even bij het idyllische Pluizenmeertje.

3. Kroondomein Het Loo

Paleis Het Loo en het prachtige Kroondomein is natuurlijk een fietstocht die niet aan dit lijstje mag ontbreken. Stippel je route uit door en om het domein. Het gebied kan hier en daar wat ruig zijn, dus houd rekening met een pittige tocht. Wil je het liever wat makkelijker houden, fiets dan gewoon naar het Paleis en weer terug naar Epe.

4. Verken het bos dichtbij huis

Het gebied ten Noorden van Epe is zeer bosrijk en het is erg leuk om daar een ontdekkingstocht met de fiets te gaan maken. Je kunt gewoon je neus achterna rijden en kijken waar je uitkomt, of van te voren de kaart erbij pakken en (met gebruik van de handige fietsknooppunten) een mooie route uitstippelen. Op beide manieren zal je genieten van de schitterende natuur en de frisse lucht!

5. Heideroute, Veluwemeer

In de buurt van Epe liggen een aantal heidevelden, zoals de Elspeetse Heide. Stippel een mooie route uit, bijvoorbeeld naar Vierhouten. Hierbij rijd je over de heide, door het bos en langs de Zandenplas. Je kunt ook je route nog verder laten gaan, helemaal tot aan het prachtige Veluwemeer. Een mooie plek voor een picknick!Nog even dit: Maak je fietstocht perfect met een goede fiets en een degelijk slot. Zet je nieuwe fiets op slot met degelijke ART 2 sloten en geniet van je fietstocht in onze mooie regio. Jouw dag kan niet meer stuk!

!