Het team van Zomer met een Missie en Mariska Weemaes van De Buitenhof Epe zijn klaar voor een zonnige zomer voor velen.
Het team van Zomer met een Missie en Mariska Weemaes van De Buitenhof Epe zijn klaar voor een zonnige zomer voor velen. .

Present start Zomer met een Missie

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE/HEERDE- De zomer is een heerlijke tijd met vakanties, leuke uitjes, ijsjes eten, lekker fietsen en ga zo maar door. Maar wat doe je als er geen geld is om deze dingen te doen? Of als je geen mensen om je heen hebt om dit samen mee te doen? 

Met het project ‘Zomer met een Missie’ slaan Present Epe-Heerde en het team van ‘Kerst met een Missie’ opnieuw de handen ineen en hierbij roepen zij graag uw hulp in. Covid-19 maakt dat dit jaar nog meer ouderen eenzaam thuis zitten en nog meer gezinnen vanwege financiële zorgen niet op vakantie kunnen. Via ‘Zomer met een Missie’ gaat Present Epe-Heerde zich, met een subsidie van de gemeente Epe, op een creatieve manier inzetten voor deze groepen. “Met een verrassend en verbindend zomerpakket maken wij hun zomer een stukje zonniger en zorgen we voor mooie ontmoetingen. Helpt u mee?” Op www.zomermeteenmissie.nl koppelen zij buurtgenoten aan elkaar om samen een fijne zomer te beleven. “Dit doen wij door zoveel mogelijk mensen of groepen op te roepen om zich via de website aan te melden als gever van een zomerpakket voor een gezin of oudere dame of heer voor wie de zomer niet zo zonnig is.” Kent of bent u iemand die deze zomer alleen is en die echt een zomerpakket verdient? Op www.zomermeteenmissie.nl kunt u zichzelf of iemand anders opgeven om een zomerpakket te ontvangen. U mag ook telefonisch contact opnemen met Present (tel.06-15379440). Gezinnen kunnen via de website worden aangemeld door een maatschappelijke organisatie. Bij het zomerpakket voor een oudere heer of dame kunt u bijv. denken aan wat lekkers, een tijdschrift, een puzzelboekje, een spelletje, etc. De gezinnen met kinderen maakt u vast blij met een boekje, buitenspeelgoed, zwembandjes, iets lekkers, een kaartje voor de bioscoop of een attractiepark, etc. Ook mooi is een ‘belevenis’: een aanbod van u als samensteller om bijv. samen naar de speeltuin te gaan met het gezin of samen met de oudere ontvanger een zomeruitje te beleven. Het uiteindelijke samenstellen van het pakket doet u in overleg met de ontvanger, waarmee u in contact wordt gebracht. Zij mogen een verlanglijstje indienen. Misschien bent u niet in de gelegenheid om een zomerpakket samen te stellen, maar vindt u het wel leuk om komende zomer af en toe een gezellig uitje te ondernemen met een oudere heer of dame (of een gezin) die via zomermeteenmissie.nl is aangemeld? Dan kunt u zich inschrijven als vrijwilligers voor de zomeruitjespool. Bij zomeruitjes kunt u denken aan een bosje bloemen plukken in een pluktuin, koffiedrinken op een gezellig terrasje of samen een (kunst)galerie bezoeken, een fietstochtje maken langs pittoreske boerderijen, etc. Ook bedrijven en organisaties worden opgeroepen zich aan te sluiten bij ‘Zomer met een Missie’. “Bij de zomerpakketten willen wij de eenzame ouderen en de gezinnen met kinderen namelijk een boekje cadeau doen met tips voor zomerse uitjes en met waardebonnen om een zonnige zomer mogelijk te maken.” Misschien weet of heeft uw bedrijf een leuke activiteit die u graag wilt aanbieden? “Alles is mogelijk en wij zijn dankbaar voor alle producten, sponsoring en tips voor zomerse uitjes die we mogen ontvangen. Dus verras ons graag.” 

Wanneer u dit project financieel wilt steunen dan kan dat door een gift over te maken op NL57RABO0106242547 t.n.v. Stichting Present Epe o.v.v. Zomer met een Missie 2021. Heeft u een product voor de zomerpakketten of wilt u op een andere manier sponsoren? Neem dan contact met hen op. Kijk om voor meer informatie op www.zomermeteenmissie.nl. U kunt ook bellen met Karin van Turnhout, tel. 06-22228008 of Arnolde Spierenburg, tel. 06-24451055, coördinatoren Present Epe-Heerde, of stuur een mailtje naar info@zomermeteenmissie.nl.