Joël Veldman van SEH gaat naar de grond.
Joël Veldman van SEH gaat naar de grond. Foto: VV SEH

SEH verliest bekerduel van Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft het niet voor mekaar gekregen om door te bekeren dit seizoen. Daarvoor moest de ploeg het derde duel in de poulefase in en tegen Hattem zaterdag winnen, maar al snel bleek dat een overwinning er niet in zat. Uiteindelijk werd er met 4-1 verloren. Meer vervelend was misschien wel het geblesseerd uitvallen van verschillende spelers.

Direct was Hattem de betere en sterkere ploeg. Al heel snel kwam het thuisteam ook op voorsprong. Buitenspeler Hampo Alexanian deed dat op fraaie wijze: een afvallende bal na een corner krulde hij strak in de kruising.

Hattem bleef na het doelpunt de betere, en kreeg meer kansen op treffers. Captain Michiel de Gooijer kon nog net een eigen goal voorkomen. Ondertussen vond bij SEH na een kwart wedstrijd de eerste wissel al plaats. Nathan van Dommelen kon niet verder, Harmen van Oene was zijn vervanger.

Daarna kreeg SEH meer grip op Hattem en kwam het iets meer in het eigen spel. De eerste serieuze doelpoging van de ploeg via Christijan Vonderman werd gekeerd door doelman Alec van Dijk. Niet veel later kwamen zowel De Gooijer als Van Oene net tekort om de bal na een corner in te tikken.

Aan de andere kant was Hattem ook zo af en toe nog gevaarlijk. Zo kon Sam Broekhuis alleen op doelman Ties van Leeuwen af, maar de keeper kwam er als winnaar uit. Op slag van rust scoorde spits Wesley van Winsum wel. Hij won het duel van Michiel de Gooijer en kon de bal in de verre hoek schieten: 2-0.

Met Luka Khabuliani voor Mark Zandvliet in het veld ging SEH in de tweede helft op jacht naar de aansluitingstreffer. Maar niet veel later moest ook Joël Veldman er al aangeslagen af. Hij werd vervangen door Wessel Berghorst, terwijl Rowin Moerenhout tegelijkertijd kwam voor Christijan Vonderman.

De grootste kansen waren ook in het tweede bedrijf aanvankelijk voor Hattem. Van Winsum schoot hard over en na een verkeerde terugspeelbal van Berghorst kon Broekhuis andermaal alleen op Van Leeuwen af, maar wederom kwam de SEH-doelman als winnaar uit de strijd.

Na ruim een uur spelen was SEH al uitgewisseld, toen ook Owen Niemeijer niet verder kon. Hij werd vervangen door Hein Dezijn. De uitploeg kreeg wat kansen via Berghorst en Van Oene, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel na 68 minuten aan de andere kant. Invaller Kevin Veger kon een voorzet van links van dichtbij intikken: 3-0. De wedstrijd was hierdoor definitief beslist.

Toch bleef het een leuke wedstrijd en werd er nog tweemaal gescoord. Na een corner van Tellegen ging de bal via de rug/zij van Luka Khabuliani in het Hattemer doel: 3-1.

Vijf minuten voor tijd was de marge echter alweer drie. Invaller Felix Noordberger schoot een penalty met succes in: 4-1. Daar bleef het bij, ondanks het feit dat SEH in de eindfase via Tellegen en Van Lohuizen nog in de buurt kwam van een tweede treffer.

Een duidelijke overwinning voor Hattem tegen SEH. De focus kan nu op de competitie. Op 23 september is er een thuisduel tegen CSV’28 uit Zwolle.