Logo
Logo Foto: Bertus van den Oosterkamp

Vios krijgt in derby niet wat het verdient

· leestijd 2 minuten Algemeen Ingezonden

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een echte gemeentelijke derby tussen v.v. Oene 1 en c.s.v. Vios; vuurwerk, jeugdleden met vlaggen en een dweilorkest. In de eerste minuut weet Viosspeler Kristiaan Bax een hoge voorzet van Oene voor de goal van Vios naar de zijkant te koppen. Het is duidelijk; Oene heeft een ambitie. Dit resulteert al in de 3de minuut in een goal van Oene die vanwege buitenspel wordt afgekeurd. Vios is gewaarschuwd. Toch is het Vios dat de score opent. Mehmet Ali Akalin neemt in de 11de minuut de bal mooi mee de 16 van Oene in, passed deze op Julian Smit die hem voorgeeft. Floris Hummel kopt de bal bij de tweede paal mooi langs keeper Wim Riphagen. De voorsprong duurt niet lang, want in de 19de minuut komt een pass vanuit het midden terecht bij Oenespeler Wouter van Amersfoort. Deze schiet de bal in de korte hoek en trekt daarmee de stand weer gelijk. Het spel golft op en neer. In een scrimmage voor de goal van Vios belandt de bal op de lat. Niet veel later weet een Oene verdediger de bal na een corner van Vios nog van de lijn te halen. Na 30 minuten spelen ziet de scheidsrechter een handsbal van Oene over het hoofd en geeft Vios in plaats van een penalty een corner. Deze wordt door Joas Pol net naast gekopt. In de 36ste minuut is het Jim Schaap die Oene na een mooie aanval op voorsprong brengt. Na de rust eenzelfde spelbeeld als daarvoor; Vios lijkt zoekende en Oene is op jacht naar een uitbreiding van de score. Dit gebeurt in de 49ste minuut. Jesse Teeuwen weet de bal in de touwen van Vios doelman Robin de Vries te jagen. Kort daarna wisselt trainer Amzand verdediger Danny Machielsen voor aanvaller Dijksterhuis. Het spel wordt grimmiger met veel overtredingen op Vios spelers, waarbij met name Akalin vaak de klos is. Na een tweede gele kaart moet Oene speler Patrick Kers het veld verlaten. In de 72ste minuut kopt Oenespeler Jessy Hennink de bal in eigen doel. De wedstrijd verloopt daarna nogal hectisch met veel overtredingen en gele kaarten tot gevolg. Roy Nijzing wordt nog ingebracht aan Vios-kant voor Julian Smit. Vanuit een vrije trap brengt Akalin de bal voor de goal van Oene. In een scrimmage is het Jaron Dijksterhuis die de bal in het net weet te werken. Scheidsrechter Teunissen heeft een gestrekt been gezien en keurt de gelijkmaker af. Oene probeert met lange blessurebehandelingen de overwinning over de streep te trekken. Ver in blessuretijd wordt Akalin in de 16 onderuit gehaald en weet vriend en vijand dat een penalty gegeven moet worden. Helaas beslist de scheidsrechter anders en laat het spel doorgaan. Na een laatste vrije trap voor Vios, die goed wordt weggewerkt door Oene blaast de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit. Eindstand 3-2. Dit was zeker niet de beste wedstrijd van Vios. Toch zorgt de optelsom van 2 niet gegeven penalty’s en een dubieus afgekeurde goal de Vaassenaren het gevoel niet te hebben gekregen wat ze hadden moeten hebben.