· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Hatto Heim 1– Vios Vaassen 1

Vandaag op een mooi sportcomplex met heerlijk voetbalweer de kraker Hatto Heim 1 & Vios Vaassen 1, Vios vandaag in het wit en onze grens in een mooie nieuwe rode outfit.

Vios in een 4-3-3 opstelling met Joas Pol op nummer 10 gaat vandaag goed van start tegen de koploper uit Hattem. Na een mooie combinatie geeft Mehmet een diepe bal op Quincy die op de rechterkant de achterlijn haalt en de bal voortslingert, maar deze wordt geblokt en het gevaar is hiermee geweken.

Het valt op dat Vios rustig blijft combineren en zoekt naar openingen, gelukkig zie ik vanmiddag weinig diepe troosteloze ballen die veelal tot balverlies leiden. Wel zien we vandaag twee voetballende teams die met combinatievoetbal de tegenstander probeert te verrassen. Het tempo ligt niet bijster hoog, dan volgt na 14 minuten de eerste serieuze kans voor Hatto Heim. Een uitbraak waarbij de linkerspits de bal goed inschiet maar met een weergaloze redding weet Maikel Gerritsen de bal uit het doel te ranselen. De tegenstoot van Vios volgt, met een snelle uittrap weet Gerritsen Joas pol te bereiken die de bal verlengd op Dennis de Jong, deze krijgt de bal niet snel genoeg onder controle maar de toon is gezet.

Hatto Heim krijgt iets meer controle over de wedstrijd en schakelt bij balverlies van Vios sneller om, combinerend maken zij het Vios in deze fase van de wedstrijd lastiger. En dan volgt de omslag, Mehmet breekt uit op links, levert een gevaarlijk schot op de goal, waarna een attente Dennis de Jong de terugspringende bal prachtig in de kruising afrondt.

1-0  voor Vios!, Dan volgt een moment in de achterhoede waarbij Quincy de bal niet goed

aanneemt en zijn tegenstander Bram Neuteboom staat hiermee onverwacht vrij voor onze keeper. Het schot van Neuteboom wordt op een mooie wijze gestopt door de keeper.

Vios probeert deze fase hoog druk te zetten, maar bij Hatto Heim lopen een paar voetballers die zich vervolgens handig vrij draaien. Met een toenemende druk van Hatto Heim nemen het aantal lichte overtredingen toe, in de 46e minuut blokt Stef Koldenhof een inzet en verplaatst het spel razendsnel via de linkerzijde richting Mehmet, deze draait het 16 meter gebied in, de verdediger van Hatto Heim komt goed weg met zijn overtreding want er zijn scheidsrechters die voor zijn inzet de bal op de stip leggen. Uiteindelijk gaan we de rust in met een 1-0 voorsprong.

Kort na de hervatting opent Hattem met een snelle aanval op rechts, waarna Bart Willemsen de bal goed langs onze keeper plaatst en hiermee de 1-1 op het scorebord zet.

Met de gele kaart die Quincy ondertussen op zak heeft, neemt Maikel geen risico en wisselt hem voor Alexandro, ook verlaat Danny Machielsen het veld voor Dennis Gerritsen. Met deze laatste wissel moet de spits van Hattem minder ruimte krijgen.

Na ruim een uur spelen neemt de druk op de Vios verdediging weer verder toe, er volgen een aantal corners maar de verdediging houdt goed stand. Tot de 65e minuut, er volgt een ongelukkige actie van Stef op het middenveld, Hattem schakelt snel en speelt een diepe bal op van Wessel, deze neemt aan, draait weg en zet zijn ploeg vervolgens op 2-1.

Er volgen het laatste kwartier nog een aantal spannende momenten aan beide zijden maar (nog) geen goals, tot het moment dat Alexandro Johannes die tot dat moment nog niet gelukkig in de wedstrijd zat mooi de 2-2 inkopt. Een “eindstand” waar wij tevreden mee kunnen zijn, maar dan volgt nog de extra tijd… En opnieuw nekt de extra speeltijd de mannen van Vios, ver in blessuretijd kan de ondertussen geblesseerde Joas Pol de bal niet voldoende blokken er volgt een ziedend schot in de verre hoek, keeper kansloos en 3-2…

De wedstrijd krijgt uiteindelijk een onsmakelijk einde, een speler van Hatto Heim laat zich als een echte “Epke Zonderland” graag over de boarding helpen waarna de frustratie van een aantal spelers van beide ploegen overloopt. Jammer van een leuke voetbalmiddag.