DSV’61 – Vios Vaassen

Sport Ingezonden

VAASSEN- Wat voor Vios en meegekomen supporters een mooie voetbalmiddag moest gaan worden liep uit op een complete deceptie. Eens, er ontbreken een aantal dragende spelers maar dat kan en mag geen excuus zijn voor het vertoonde spel deze middag. De wedstrijd startte rommelig, veel onnodig balverlies en waar Vios na 5 min aan de rechter voorflank het duel verloor, schakelde DSV razendsnel om, bracht de bal bij de vanmiddag gevaarlijk spits Gerrit Hoekert die zijn naam eer aan deed en de bal de kruising injoeg 1-0.  DSV had blijkbaar de joker ingezet want het scorebord toonde direct 2-0, dit herstellen was eenvoudiger dan het herstel van Vios dat verder wegzakte deze wedstrijd. Na een aantal klutsballen op het middenveld komt de bal opnieuw bij Hoekert die na een korte combinatie met een verwoestend schot in de bovenhoek de stand op 2-0 brengt. De verdediging van Vios komt er vanmiddag maar moeizaam uit, DSV is feller en opnieuw na een klutsbal en slecht wegwerken komt de bal bij Stefan Bakker die “vrij” voor de keeper de hoek kan uitzoeken en de stand voor de rust al op 3-0 brengt. Danny Machielsen speelde vanmiddag niet zijn gelukkigste wedstrijd en werd in de rust vervangen door Joran. Ondanks het werkvoetbal van Richard, Joas en Mathijs was Vios de eerste helft geen moment gevaarlijk.

Ook de 2e helft worden de persoonlijke duels veelal gewonnen door de mannen van DSV, de voorhoede van Vios was vandaag te statisch waardoor er weinig tot geen openingen gecreëerd werden. Als oplossing werd (te) vaak gekozen voor een lange bal van achteruit kortom voor de verdediging van DSV een makkelijke prooi. Jammer dat Vios keeper Robin de Vries een hoge bal onnodig door zijn handen liet glippen want aan de overige goals kon hij verder weinig doen, het betekende wel 4-0. De laatste minuten van deze wedstrijd bedacht ik mij dat de 5-0 dichterbij was dan de 5-1. En helaas de gifbeker moet vanmiddag blijkbaar helemaal leeg. In de 90e minuut volgt een strakke corner van rechts en met een mooie zweefduik zet Martijn Lieferink de eindstand voor DSV op 5-0.