De winnaars Rinus Koetsier

Weer 3 punten voor Vios

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Zaterdag moest Vios afreizen naar Hasselt om daar te spelen tegen Olympia’28.

Even na 14.30 werd er afgetrapt en het was niet lang wachten op de 1e kans er was nog geen minuut verstreken toen Mehmet op rechts werd weggestuurd en de 16 in ging, hij koos er voor om de bal terug te leggen maar een voet van een Olympia speler voorkwam dat de bal binnen geschoten kon worden. Vervolgens speelde het spel zich lange tijd op het middenveld af, toch nam Olympia gaande weg de eerste helft het initiatief dit leidde tot een paar kleine mogelijkheden eerst een goal die afgekeurd werd wegens buitenspel en later een goed genomen vrije trap van aanvoerder Reuvekamp die in de korte hoek doelman Wiersma probeerde te verschalken maar de doelman stond goed opgesteld om het schot onschadelijk te maken.

Toch was het Vios die op voorsprong zou komen in de 21e minuut werd Richard van Beek op rechts weggestuurd na een knappe actie legde hij de bal terug op de inlopende Alexandro die hem kon in tikken. Een mooie opsteker voor Vios, Olympia ging op zoek naar de gelijkmaker, het is dan ook in de 40e minuut Brian Snijder die goed doorgaat de 16 inloopt en ten val word gebracht, voor de scheidsrechter was er geen enkele twijfel om de bal op 11 meter te leggen. dit buitenkansje zou een prooi moeten zijn voor v/d Belt echter ziet hij zijn inzet gestopt worden door doelman Wiersma zo blijft de stand 0-1 op het scorebord staan, niet lang meer te spelen of de spelers kunnen aan de thee maar Vios zet nog een keer aan en een mooie crossbal komt uit bij Dennis de Jong die de vrijstaande Alexandro ziet en hem keurig bediend, hij met een volley de bal op doel schiet die eerst nog word gestopt door de doelman maar als de bal dan weer voor de voeten van Alexandro komt jaagt hij hem hoog in de touwen, de 2e voor hem en voor Vios. Hierdoor word de ruststand van 0-2 bereikt

Begin 2e helft gaat Olympia op jacht naar de aansluiting, ze dringen wel aan maar zonder echt gevaarlijk te worden. Vios probeert er via de snelle spitsen uit te komen en op het uur spelen is het dan ook Mehmet die zijn tegenstander voorbij gaat en neer word gelegd, door dat dit binnen de 16 is besluit scheidsrechter van Leeuwen dan ook om hier een penalty toe te kennen. Het is Richard van Beek die heel hard de bal in het doel jaagt en de stand op een comfortabele 0-3 brengt. Een minuut later volgde wel een klein smetje op de wedstrijd toen Jos Holtland een harde overtreding op Mehmet begin en hij door de leidsman met direct rood van het veld werd gestuurd. De wedstrijd was gespeeld Vios kwam in overtal er een paar keer gevaarlijk uit maar wist de score niet te verhogen, Olympia kon er niet meer uitkomen en het was dan ook aan doelman Dorland te danken dat de alleen op hem afkomende van Beek niet tot scoren kwam. Na precies 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter van Leeuwen af. Vios kon weer 3 punten bijschrijven en komt op 10 punten te staan. Volgende week ontvangt Vios om 14.30 Swift’64 uit Swifterbant.