Afbeelding
Gradus Dijkman

Hatto-Heim-trein dendert door naar de 6e overwinning

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Na een zinderende zaterdag van de stadsderby stond vandaag de  volgende wedstrijd alweer op het programma.
Dit keer gaan de geel/blauwen op bezoek bij de oranjehemden in Doornspijk.
sv Hatto-Heim miste in aanloop na deze wedstrijd doelman Jorick Mensink (ziek).
En met blessure klachten waren Noah Brommer , Joep van Apeldoorn en Tijmen Neuteboom niet inzetbaar.Gerben v/d Worp genoot van een welverdiende vakantie.
Voor sv Hatto-Heim is DSV altijd een lastige tegenstander met veel fysiek voetbal en een zwaar veld.
sv Hatto-Heim begon goed aan de wedstrijd , DSV trok zich massaal terug bij balbezit van Hatto-Heim.
De eerste vijftien minuten domineerde Hatto-Heim maar echte grote kansen waren er niet.
Na een scrimmage voor het doel van DSV kwam de bal aan de linkerkant van het veld.
Winand Meilink zette de bal scherp voor en keeper Laurens Dekker taste volledig mis en de bal verdween zo in het doel 0-1.
sv Hatto-Heim drukte door op jacht na het tweede doelpunt , maar die kwam er niet.
De geel/blauwen deden zich zelf wel te kort want met rust had je ook zo voor kunnen staan met 0-2 , 0-3.
Tweede helft kwam DSV beter uit de startblokken.
Met Martijn Lieferink en Gerrit Hoekert erbij werden de oranjehemden wel wat sterker.
Ze kwamen nu meer de aanval en probeerde sv Hatto-Heim naar achter te drukken.
Maar de grootste kans voor de oranjehemden kwam pas  in de 84e minuut .
Een voorzet van rechts werd net over het doel gekopt van Brian Mensink.
sv Hatto-Heim daar tegen kreeg wat kansjes tijdens de spelhervattingen ,maar ook hier stond het vizier niet op scherp.
Na zes minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Dekker uit Vriezenveen af voor het einde.
sv Hatto-Heim staat nu met 18 punten uit zes wedstrijden vast op de eerste plaats.
Volgende week tijdens de thuiswedstrijd tegen HTC kunnen de mannen van Marcel van Walderveen de 1e periode pakken bij winst.