1e doelpunt Erik Koldenhof Foto: Bertus van den Oosterkamp

Terechte overwinning.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

csv Vios Vaassen – VV Oene, een verdiende 2-0 voor de thuisclub

In de eerste helft golft de wedstrijd wat op en neer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk worden.

Kleine overtredingen wisselen elkaar af, Vios zoekt vanmiddag veelvuldig zijn “nieuwe“ spits Erik Koldenhof die goed aanspeelbaar is en vaak vervelend snel van zijn tegenstanders wegdraait en vervolgens direct gevaarlijk is voor de goal.

Mooi voetbal stond vanmiddag niet op de agenda. In de eerste helft veel lange ballen waardoor onnodig balverlies ontstaat, maar dan komt in de 31 minuut Koldenhof als “een duveltje uit het bekende doosje”, met veel inzet en overtuiging duikt hij op voor de keeper en zet hij de stand op 1-0.

Het aantal overtredingen neemt daarna toe, voor zowel scheidsrechter als publiek is het soms lastig de ernst van een overtreding goed in te schatten temeer spelers vaak met veel lawaai naar de grond gaan.

Dan volgt er een razendsnelle uitval van Oene, het team schakelt snel op en staat met een paar mooie combinaties voor keeper Robin de Vries die de inzet goed weet te stoppen.

Met 1-0 op het scorebord gaan de ploegen rusten.

De tweede helft oogt in begin rommelig, vasthouden levert Jaron een gele kaart op.

In de voorhoede spelen naast Koldenhof, Mehmet Ali en Dennis de Jong een opvallend goede wedstrijd, beiden etaleren veelvuldig hun aanname techniek. Dennis zorgt verder met zijn energieke loopacties voor de gewenste onrust binnen de defensie van Oene en Mehmet strooit vanmiddag veelvuldig met mooie passes.

In de 55e minuut legt de scheidsrechter na een overtreding op Mehmet de bal terecht op de stip.

Dennis Gerritsen legt aan en probeert met een stiftbal de keeper van Oene te verrassen… Zijn inzet verdwijnt over het doel, jammer wellicht met 1-0 niet het moment voor een “panenka”.

Oene begint in deze fase van de wedstrijd achterin wat slordiger te verdedigen, maar Vios weet de kansen (nog) niet te verzilveren.

Dan volgt een snelle uitbraak van Vios, onderweg volgt nog een overtreding maar de scheids, van Bussel past goed de voordeelregel toe. Erik Koldenhof weet Dennis de Jong te bereiken die beheerst afrond en de stand op 2-0 brengt. Zelfs het publiek uit Oene laat zijn waardering horen over deze mooi uitgevoerde aanval, een aanval waar wij als toeschouwers er vanmiddag te weinig van hebben gezien.

Er volgen nog wat kaarten en wissels, Oene zet de laatste minuten met 10 man nog aan maar de verdediging en keeper van Vios hebben de zaken vanmiddag goed onder controle. Met inzet en vechtlust sleept Vios vandaag de broodnodige driepunter binnen.