Aanval van de geel zwarten
Aanval van de geel zwarten Foto: Henk Friederichs

HEERDE START COMPETITIE OVERTUIGEND IN HARDENBERG (0-4)

Algemeen Ingezonden

Heerde heeft vanmiddag de eerste competitiewedstrijd uit tegen Hardenberg ‘85 gewonnen. Na een 0-1 ruststand werd na rust het verschil bepaald.

Heerde begon sterk aan de wedstrijd. In de 22e minuut was het Daan Nijmeijer, na goed voorbereidend werk van Maarten Smit, die koelbloedig afrondde (0-1). Dezelfde Daan Nijmeijer schoot vervolgens kort na de openingstreffer op de lat.

Na de sterke beginfase werd Heerde slordig. Hardenberg putte vertrouwen en kwam een aantal keren gevaarlijk door. Goed optreden van de defensie o.l.v. Vincent Mosterd voorkwam de gelijkmaker. Kort voor rust werd Heerde een zuivere strafschop ontnomen nadat Corstiaan Altenburg werd neergelegd binnen het strafschopgebied.

Na rust begon Heerde overtuigend en scoorde Corstiaan Altenburg, na een slim pasje van Daan Nijmeijer, in de 49e minuut de 0-2. Heerde drukte door en het was opnieuw Corstiaan Altenburg, dit keer gelanceerd door Max de Rooy, die in de 53e minuut de 0-3 op het scorebord schoot.

De wedstrijd was hierdoor gelopen. Hardenberg bleef strijden, maar de sterke defensie van Heerde gaf na rustig weinig weg. Wel was het in de 77e minuut Dennis Calkhoven die na een individuele actie de 0-4 eindstand op het scorebord schoot.

Een verdiende overwinning voor Heerde, dat na een sterke voorbereiding, de competitie overtuigend startte.