Spelmoment van de wedstrijd Foto: Bert Rozendal

Heerde loopt tegen nederlaag in bij WVF in Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Heerde loopt tegen nederlaag in bij WVF in Zwolle (2-0)

Na de overwinning van vorige week tegen AGOVV is het Heerde niet gelukt om nieuwe punten toe te voegen aan het seizoens totaal. In Zwolle was WVF een maatje te groot. De Zwollenaren wisten zowel voor als na rust te scoren en stapten zodoende met een 2-0 overwinning van het veld.

Heerde begon nog alleraardigst aan de wedstrijd. Gedurende de eerste 15 a 20 minuten zat het goed in de wedstrijd, die op dat moment nog gelijkwaardig was. Het lukte Heerde zo nu en dan om door te breken over de flanken. Bij de voortzetting ontbrak het echter aan precisie of juiste afstemming. Halverwege de 1e helft kreeg Heerde het lastiger en werd WVF beter. Veelal kwam dat door slordigheden aan de bal bij Heerde, waarvan WVF profiteerde. De eerste kansen kwamen er dan ook voor de thuisploeg. Maar onder andere de rappe rechtsbuiten Luca Veldhoen stuitte op de sterk keepende Vincent Mosterd. Heerde leek de rust te halen met 0-0, maar het liep toch anders. In de 43e minuut zette Ayoub Ben Ali Ahlaq WVF op een 1-0 voorsprong. Toch een achterstand bij rust voor de geel-zwarten.

In de 2e helft had Heerde de intentie om zelf ook weer meer in het aanvalsspel te komen. De openingsfase van de 2e helft was echter volledig voor WVF. In een tijdsbestek van 10 minuten kreeg het kans op kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Paal, lat en Vincent Mosterd bleken echter telkens een sta in de weg. Heerde gaf deze tweede helft veel kansen weg, maar kreeg er zelf ook enkele. Tweemaal was Nick Wijenberg met hoofd dichtbij de gelijkmaker. Zeker zijn tweede kop kans was groot, maar de WVF-doelman was alert. Tussendoor kwam Heerde goed weg toen een overtreding van Bryan Hegen geen penalty opleverde voor WVF.

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 10 mei, 11:27
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 10 mei, 09:33