Gevecht om de bal
Gevecht om de bal Foto: Bert Rozendal

Heerde wordt overklast door Unicum uit Lelystad

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Heerde kreeg in de 4e speelronde het ambitieuze Unicum uit Lelystad op bezoek. De geel-zwarten leden een historisch grote nederlaag. Na een 0-4 ruststand liep de score na rust zelfs op tot dubbele cijfers: 0-10.

Het mag duidelijk zijn dat Unicum een maatje (of 2) te groot is voor Heerde. Een ploeg dat de zaakjes op orde heeft. Voetballend, tactisch en ook in de discipline. Al binnen 10 minuten keek Heerde tegen een achterstand aan. De tegenstander mag dan van een hoog niveau zijn, Heerde zelf haalde zijn eigen niveau totaal niet. Ook niet in de momenten dat er wél gewoon tijd was om te voetballen. Kansen kreeg Heerde dan ook niet. Via Kenny Teijsse, Koen Holwerda en Ricardo Fransberg kwam Unicum op een 0-4 voorsprong bij rust.

Heerde deed na rust wel een poging om eerder druk te zetten en zodoende meer vooruit te stappen. Het hielp deze middag echter niet. Pas na de 0-6 kreeg Heerde een tweetal goede kansen via Nick Wijenberg en Dennis Calkhoven. Na deze kansen was het echter weer alle hens aan dek. Een zeer pijnlijke middag voor de geel-zwarten die Unicum in blessuretijd zelfs de dubbele cijfers zagen halen.

Heerde heeft ruim tijd om te herstellen van deze klap. De komende twee weekenden is er geen competitievoetbal voor Heerde. Tussendoor wordt nog geoefend tegen WNNA. Bij de hervatting moeten de kopjes weer leeg zijn. Heerde neemt het dan op tegen mede promovendus ZZVV. De ploeg uit Zuidwolde is wel goed aan de competitie begonnen met maar liefst 9 punten uit 4 wedstrijden.