Blijdschap bij de spelers van SEH na het doelpunt van Jelle van der Snel.
Blijdschap bij de spelers van SEH na het doelpunt van Jelle van der Snel. Foto: VV SEH

Fijne zege voor SEH bij seizoensouverture

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag in eigen huis de eerste wedstrijd van het seizoen tegen CSV’28 winnend afgesloten. In de blessuretijd van het tweede bedrijf kroonde invaller Jelle van der Snel zich tot het goudhaantje: 2-1!

Het eerste duel in de 4e klasse B voor SEH werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte. Tevens speelde de thuisploeg met rouwbanden. Dit ter nagedachtenis aan het veel te jong overleden SEH-lid Jordy Vink.

Iets na half drie werd het duel daardoor in gang geschoten. Al snel werd duidelijk dat CSV’28 de beschikking had over een aantal spelers met bovengemiddelde individuele kwaliteiten. Echt gevaarlijk voor één van de doelen werd het in de openingsfase niet, waardoor de stand lange tijd dan ook op 0-0 bleef hangen.

SEH stond verdedigend en organisatorisch wel degelijk zijn mannetje, waardoor ook doelman Ties van Leeuwen niet echt in actie hoefde te komen. Eén keer voor de thee was er wel sprake van een dreigende situatie toen een van richting veranderd schot de bovenhoek in dreigde te vliegen. Op katachtige wijze hield Van Leeuwen zijn doel schoon.

Toch veranderde er in de tussenstand vlak voor rust alsnog wat. Sem van Lohuizen ging achter een lange bal aan die uit leek te hobbelen, maar op de achterlijn ontfutselde de jonge buitenspeler zijn directe tegenstander Brian Lachenal toch de bal. Zijn strakke voorzet werd compleet verkeerd op waarde geschat door de CSV-aanvoerder Mitchell de Wit, die de bal snoeihard in eigen doel werkte: 1-0 en nog geen tien seconden later meteen rust.

Al snel was daar de gelijkmaker, ruim vijf minuten na de rust. Rowin Moerenhout trok aan de noodrem in de eigen zestien, nadat Jacco Bruggeman daarvoor al diverse tegenstanders had uitgespeeld. Jay Frederiks zorgde vervolgens koeltjes voor de gelijkmaker vanaf de 11-meter: 1-1.

De ruimtes werden na een uur spelen groter op het veld en daar had SEH in die fase maar zo van kunnen profiteren. De thuisploeg wisselde viermaal en bracht onder meer Jelle van der Snel.

Het venijn zat in de eerste helft in de absolute slotfase, zo ook nu in het tweede bedrijf. Waar Van der Snel eerst met een venijnig schot dicht bij de 2-1 was, deed hij luttele minuten later zijn naam flink eer aan. Perfect weggestoken vanaf een meter of 35 van de goal door Christijan Vonderman bleef hij zijn directe tegenstanders voor en liet hij de doelman met een schuiver in de verre hoek kansloos: 2-1. De Eeuwlanden ontplofte daardoor in minuut 92!

Lang was er daarna niet meer te spelen, maar de SEH-defensie gaf geen krimp, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-1. Resumé: Een collectieve late overwinning tegen een prima CSV’28, waar een gelijkspel mogelijk ook had volstaan als correcte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Volgende week moet SEH voor het eerste uitduel naar Reaal Dronten.