Een speelmoment
Een speelmoment Foto: Bert Rozendal

VV Heerde wint van Vios op het Molenbeektoernooi

Sport Ingezonden

HEERDE WINT VERDIEND VAN VIOS VAASSEN (1-0)Heerde heeft de finale van het Molenbeektoernooi bereikt door een terechte overwinning tegen zaterdag 3e klasser Vios Vaassen (1-0).De eerste helft kende een gelijkopgaande strijd. Vios begin sterk en kwam door goed positiespel regelmatig goed door op de helft van Heerde, maar tot kansen leidde het niet. Heerde kwam einde eerste helft beter in zijn spel en kreeg een enorme kans.  Dennis Calkhoven zette Daan Nijmeijer alleen voor de keeper, echter de keeper redde uitstekend.Vanaf de start van de tweede helft was Heerde duidelijk de bovenliggende partij. Beide teams wisselden, maar Heerde bleek een kwalitatief  bredere selectie te hebben dan Vios. De thuisclub domineerde en wist terecht op een voorsprong te komen door een benutte strafschop van Dennis Calkhoven (1-0). Heerde kreeg vervolgens door diverse fraai uitgespeelde aanvallen de kans de score uit te breiden, maar was niet koelbloedig in de afronding.Vios Vaassen kwam nog voorzichtig tot een slotoffensief, maar de verdediging van Heerde gaf geen krimp.Heerde bereikt verdiende de finale van het Molenbeektoernooi en speelt zaterdag om 14.30 uur tegen  de winnaar van het duel Oene / VEVO.