Maker van de 1-0 Kristiaan Bax.
Maker van de 1-0 Kristiaan Bax. Foto: Bertus van den Oosterkamp

VIOS boekt belangrijke winst

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Op de zaterdag voor Pasen werd een volledig inhaalprogramma afgewerkt.                                                 Voor VIOS stond het duel tegen hekkensluiter DVOV uit Velp op het programma.                                 Door blessures en andere verplichtingen miste de ploeg veel spelers. Daarom startte good old Erik Koldenhof in de aanval en zat andere veertiger Jelle Pol op de bank. Een lichtpuntje vormde de terugkeer van Kristiaan Bax na zijn blessure. Met rust aan de bal, goede voorzetten en loopacties groeide hij uit tot de beste man aan VIOS-zijde. Al in de 2e minuut schoot hij gehaast voorlangs. Drie minuten later was het de hardwerkende Jorni van Zeist die in kansrijke positie over de bal maaide. Vervolgens deed DVOV wat terug, een doorschietende bal noodzaakte keeper Robin de Vries tot zijn beste redding van de middag. Daarna was het VIOS dat nog enkele kansen creëerde. Een vrije trap van Danny Machielsen ging naast. In de 24e minuut kreeg Erik Koldenhof een vrije kopkans na een prachtige voorzet van Kristiaan; zijn kopbal belandde op de lat.

Terwijl het zonnetje nog wat enthousiaster ging schijnen werd afgetrapt voor de tweede helft. Al snel konden twee schoten van Erik Koldenhof worden genoteerd maar zij misten kracht om gevaarlijk te worden. Na een klein uur vervangt Jordi Biesterbos Lennon Noah van der Linde. Kort daarna kopt Erik Koldenhof de bal tegen de keeper en ook de rebound gaat er niet in. De in een duel met Jorni van Zeist geblesseerd geraakte DVOV-keeper moet zich laten vervangen. Enkele minuten later weet Kristiaan Bax de reservekeeper te passeren. Door een fout van de tegenstander komt hij in balbezit en schiet de bal beheerst langs de keeper; 1-0.                                                                                                     Na een stevige charge (gele kaart) van een DVOV-speler op de rechtsback-positie belandt de vrije trap van Danny Machielsen en als laatste Joas Pol net naast het doel. In de 78e minuut is Erik Koldenhof dichtbij zijn eerste doelpunt. Hij dribbelt op zijn eigen wijze naar binnen, kapt en schiet op het uitgestoken been van de keeper. Maar in de 85e minuut is het dan toch raak. Opnieuw een goede voorzet vanaf rechts belandt op de paal en in de rebound is Erik er als de kippen bij om de bevrijdende 2-0 te scoren.                                                                                                                            Daarmee eindigt deze matige wedstrijd in een belangrijke 2-0 overwinning voor VIOS. Met dit resultaat nestelt VIOS zich op een gedeelde 2 plaats met maar liefst 4 andere ploegen die ook 30 punten hebben.

Het is deze ploeg die VIOS op 15 april treft, opnieuw in een thuiswedstrijd.