Richard van Beek benut de penalty Foto: Bertus van den Oosterkamp

Opnieuw winst voor VIOS.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Opnieuw winst voor Vios

Zaterdag boekte Vios voor de 6e keer op rij een overwinning. Dit keer was het laag geklasseerde SP Eefde de tegenstander.

Al gauw werd het duidelijk dat SP Eefde geen gemakkelijk horde zou zijn deze middag. De bezoekers begonnen met veel inzet en energie aan de wedstrijd. De gastheren daarentegen begonnen erg moeizaam. Het was onzorgvuldig aan de bal en verloor veel duels. Vios kon het initiatief niet pakken wat resulteerde in een tweetal mogelijkheden voor Eefde in de eerste 10 minuten.

In de 16e minuut kreeg Vios een vrije trap op het randje van het strafschopgebied. Het was Richard van Beek die zich achter de bal positioneerde. Hij draai de bal richting de verre hoek maar belande net naast het doel.

Vios kreeg geen grip op de duelkracht van Eefde. Veel verder dan een aantal scrimmages voor de goal kwam het dan ook niet.

In de 30e minuut was het een aanvaller van SP Eefde die de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Door niet goed ingrijpen aan Vios zijde kon er worden voorgezet. Deze bereikte een volledig vrij staande aanvaller die op zijn beurt de bal hard tegen de paal kopte. Via de rebound kon dezelfde aanvaller de bal over de doellijn werken.

Twee minuten later was het Mehmet Ali Akalin die met een solo het strafschopgebied in dribbelde. Hij werd aangetikt met een strafschop als gevolg. Van Beek benutte deze mogelijkheid door de bal eenvoudig in de rechter hoek te schuiven.

Door een wijziging in de formatie kreeg Vios meer grip op de wedstrijd en kon orde op zaken stellen. Want in de 34e minuut was het Akalin die een corner probeerde in te draaien. De bal werd weggewerkt maar belandde weer voor de voeten van Akalin die hem vervolgens opnieuw inbracht. Zijn bal belandde in de verre hoek opdat niemand deze aanraakte. Met deze voorsprong kon er worden gerust.

In de 53e minuut was het opnieuw raak voor Vios. Na een goed aanval over de linker kant was het Floris Hummel die de bal over de doelman probeerde te liften. De keeper slaat de bal voor de voeten van Akalin die met een subtiele voetbeweging de bal over een verdediger wipte en in het doel zag belanden. De 3-1 betekende de beslissing in deze wedstrijd. Bij Eefde was de geest uit de fles en Vios behield de controle.

Met deze overwinning verstevigd Vios haar 1e plek op de ranglijst. Volgende week gaan de Vaassenaren op bezoek bij AVW in Westervoort. Deze twee ploegen troffen elkaar voor het laatst in 2015 in de 2e klasse. Destijds wist Vios te winnen met 2-4.