Vios ‘grootste tegenstander’ van zichzelf

· leestijd 2 minuten Algemeen Ingezonden

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DVOV uit Velp op het programma. Het is ruim 20 jaar geleden dat deze twee clubs elkaar in competitie verband troffen.

De eerste scoringskans van de wedstrijd was voor de Velpenaren. Keeper Robin de Vries redde knap en verwekte het schot tot een corner. Hierna trok Vios het spel meer naar zich toe wat resulteerde in een groot aantal kansen.  Zo kwam er een grote kans voorFloris Hummel die door Richard van Beek alleen voor de keeper werd gezet. Zijn schot eindigde recht op de keeper. In de 17e minuut was het van Beek die zijn schot van zo’n 9 meter van de goal hoog over zag gaan. Een minuut later was het Kristiaan Bax die Mehmet Ali Akalin wist te bereiken. Akalin omspeelde zijn directe tegenstander en wist met een teruggetrokken voorzet Van Beek te bereiken, zijn schot werd gekraakt en ook de afvallende bal wist Bax niet te verzilveren.

Bij het missen van zoveel kansen bekruipt langzaam het gevoel dat het weer een moeizame wedstrijd zal gaan worden. Zeker wanneer De Vries een hard schot van DVOV ternauwernood weet te redden.

Zowel Bax als Akalin kregen beiden nog een goede mogelijkheid om tot scoren te komen maar verzuimde in de afronding. In de 45e minuut was het Akalin die Van Beek met een mooie steekpass alleen voor de keeper wist te zetten. Dit keer was het raak. Ware het niet dat er werd gevlagd voor buitenspel waardoor er met een brilstand gerust kon worden.

In de tweede helft begon Vios met waar het gebleven was namelijk het creëren van kansen. Na zes minuten was het de mee opgekomen Julian Smit die met een afgemeten voorzet Bax wist te bereiken. Het schot mistte precisie en eindigde recht op de doelman van DVOV. In de 54e minuut volgden er opnieuw grote kansen voor Vios. Geen van allen werden verzilverd.

In de 55e minuut kreeg DVOV, na een scrimmage voor de goal, de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het was Joas Pol die de bal op het nippertje voor de doellijn kon weghalen.

De inmiddels ingevallen Jaron Dijksterhuis wist in de 78e minuut met een goede solo door de defensie van DVOV te doorbreken. Met een harde tackle werd hij gestopt. Er volgde een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. Van Beek streepte de bal hard richting de goal van DVOV. De keeper verwerkte de bal niet goed waardoor het Mathijs Meijer was die de bal via de rebound hard tegen de touwen knalde. Hier was dan de uiteindelijk verdiende voorsprong.

In de 82e minuut was het opnieuw Dijksterhuis die met een knappe actie zich langs de verdediging van DVOV soleerde. Dit keer geen tackle maar een uitstekend schot op goal. Hiermee bracht hij de stand op 0-2.

Het was Van Beek die in de 88e minuut de stand op 0-3 wist te brengen door scherp te reageren op een klutssituatie in de defensie van DVOV.

Al met al een verdiende overwinning van Vios. Wel zal er de komende weken opnieuw getraind moeten worden op de afronding. Wanneer Vios sneller tot scoren weet te komen zal dit een overwinning op zichzelf als grootse tegenstander zijn.