!e Doelpunt in VIOS 1 , Joran Mensink Foto: Bertus van den Oosterkamp

Teamprestatie VIOS

· leestijd 2 minuten Algemeen Ingezonden

Overwinning voor Vios door teamprestatie

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SP Brummen op het programma. Het was een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Nooit eerder troffen beide ploegen elkaar in competitieverband.

De wedstrijd begon gelijk op. De eerste kans was voor de bezoekers. In de 6e minuut kreeg Brummen de mogelijkheid om de score te openen. Maar goalie Robin de Vries kon de bal gemakkelijk pakken.

Twee minuten later was het de eerste kans aan Vios zijde. Joran Mensink wist vanaf de achterlijn de bal strak voor het doel te brengen. Helaas bereikte zijn voorzet geen medespeler. Vios wist in deze fase goed druk te houden op de tegenstander waardoor het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van de tegenstander. Het won veel duels en pikte veelal de tweede bal op.

In de 16e minuut was het Richard van Beek die na een goede actie Kristiaan Bax wist te bereiken. Hij draaide kort weg en wist de bal beheerst in de lange hoek te schuiven.

Na de 1-0 trokken de bezoekers het spel meer naar zich toe. Vios liet de bal aan de tegenstander en hield de linies compact.

In de 21e minuut kreeg Brummen een vrije bal op een gevaarlijke plek. De bal werd goed naar de hoek gestuurd maar opnieuw wist De Vries te redden.

Vios bleef haar duels winnen en speelde gedisciplineerd. Dit resulteerde voor rust nog in een aantal gevaarlijk uitbraken. Zo kreeg Danny Machielsen nog de mogelijkheid om vanaf de 16 meter vrij uit te halen. Zijn schot belande kort langs de verkeerde kant van de paal.

Met een verdiende voorsprong kon er gerust worden.

In de 51e minuut was het Van Beek die plaats moest maken voor Jaron Dijksterhuis. En net als voorgaande wedstrijden viel hij sterk in. In de 61e minuut was het Bax die goed opende op Dijksterhuis. De bal belandde ietwat gelukkig op zijn hak waarmee hij Mensink alleen voor de keeper zette. Hij bleef rustig en rondde koelbloedig af. Zijn allereerste goal in het 1e elftal betekende een 2-0 voorsprong.

In minuut 63 verlieten Julian Smit en Joran Mensink het veld. Zij werden vervangen door Mauro Rodijk en Floris Hummel. Laatst genoemde had maar 3 minuten nodig om zijn naam op het scoreformulier te zetten. Nadat hij een verdediger van Brummen goed onderdruk zette wist hij de bal te blokken om hem vervolgens onder de doelman te schuiven.

In de 74e minuut werden Bax en Gerritsen vervangen door Nick Sluijmers en Mehmet Ali Akalin. De vijf invallers brachten allen de energie die de wedstrijd nodig had. Exemplarisch was de tackle van Akalin op het middenveld.

Vlak voor het eindsignaal kreeg Vios nog twee grote kansen. Helaas kwam Hummel net een teenlengte te kort en schoot Dijksterhuis een bal vanaf 5 meter hard op de lat.

Een verdiende overwinning van Vios die hiermee aan de leiding gaat in de competitie. Volgende week gaat Vios op bezoek bij de nummer twee SP Teuge.