Afbeelding
.

KCVO behaalt noodzakelijke overwinning

· leestijd 1 minuut Sport

VAASSEN- Na het nipte verlies van vorige week tegen huidige koploper Robur, was het zondagmiddag thuis tegen sportclub Brummen noodzakelijk om drie punten in Vaassen te houden en zodoende de aansluiting met top in de derde klasse D niet te verliezen. Niet dat het vooraf als een makkelijke opdracht werd gezien. Brummen stond voor de wedstrijd namelijk vierde op de ranglijst, maar één plekje lager dan KCVO.

Toch was KCVO vanaf het begin bij de les en was het in de 3e minuut al raak. Een mooie pass werd verlengd door Tom Tangelder en keurig ingeschoten door Edwin Stegeman. Vervolgens golfde het spel tot aan de rust redelijk op en neer. KCVO was meer in balbezit, maar speelde af en toe te slordig om de voorsprong te vergroten. Tot op slag van rust Daniel Hulleman vrij voor de goal werd gezet door Edwin Stegeman. Hij wist de keeper echter niet te passeren. Met een 1-0 voorsprong ging KCVO aan de thee. Na de pauze veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Er werd door beide teams hard gewerkt, maar van het spel kregen de weinige toeschouwers het niet bepaald warm. Toch kreeg Brummen een aantal goede kansen door met name zwak verdedigen van KCVO. Gelukkig bleek keeper Rico Bronsink deze middag niet te passeren. In de 63ste minuut kreeg verdediger Wesley Stegeman plots rood getoond, na het neerhalen van zijn tegenstander. Volgens de scheidsrechter was het een doorgebroken speler, kon Wesley gaan douchen en moest KCVO vervolgens nog dertig minuten voetballen met een man minder. Gelijk werd aanvallende middenvelder Dani Bronsink naar de kant gehaald voor verdediger Tobi Bosman. Brummen hoopte vast in overtalsituatie op gelijke hoogte te kunnen komen, toch was het vijf minuten later KCVO dat op 2-0 kwam. Een lange pass van Yannick Heukels van eigen helft werd wederom door Tom Tangelder op Edwin Stegeman verlengd die zijn tweede van middag maakte. Eén minuut later was het zelfs nog bijna 3-0. Melvin Balk mikte half vallend net naast het doel. Na 80 minuten kreeg de moegestreden Edwin Stegeman een zonder-publiek-wissel en mocht Sem Westra nog een klein kwartier zijn kunsten vertonen. Lang verhaal kort, KCVO knokt zich op een koud en verlaten sportpark ‘de Egelbeek’ naar een zakelijke 2-0 overwinning en klimt na de derde plaats!