Afbeelding
.

KCVO wint met 4-1 van Warnsveldse Boys

· leestijd 1 minuut Sport

VAASSEN- KCVO heeft de wedstrijd tegen Warnsveldse Boys met 4-1 gewonnen. De gasten uit Vaassen trokken van meet af aan fel van leer en joegen de tegenstander zodanig op dat deze er niet in slaagde de bal over de middenlijn te krijgen. Al na 7 minuten spelen werd weer een bal onderschept op het middenveld, de pass van Melvin Balk op Edwin Stegeman werd door de laatste heel beheerst afgerond, 0-1.

Kort daarna kwam er een hoge bal in het strafschopgebied van de gastheren, de keeper verkeek zich en tastte mis, waardoor Tom Tangelder ongehinderd de 0-2 kon binnentikken. Op dat moment was de ploeg uit Warnsveld niet in staat om tegen het powerplay van KCVO iets in te brengen. Na zo’n 20 minuten spelen kregen de zwartwitten een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Dit buitenkansje werd door Stan Hagen gretig aangepakt en zijn schot verdween direct in de linker bovenhoek van de keeper van Warnsveldse Boys en dit betekende de 0-3. Direct daarna werd de geblesseerd geraakte Edwin Stegeman vervangen door Sem Westra. De ploeg uit Warnsveld pakte de draad toch weer op en KCVO werd een tikkie nonchalanter in de passing. Dit resulteerde in enkele kansjes voor de thuisploeg. Met nog zo’n 5 minuten te spelen kreeg de ploeg uit Vaassen opnieuw een vrije trap op bijna dezelfde plaats als een aantal minuten geleden. Weer was het Stan Hagen die de trekker overhaalde en de keeper van de thuisploeg opnieuw verschalkte, 0-4. De Boys uit Warnsveld raakten enigszins gefrustreerd door het felle afjagen van KCVO en er werden enkele nare overtredingen gemaakt, die dan ook terecht geel opleverden. Overigens moet worden opgemerkt dat het verder een sportieve wedstrijd was, die door de scheidsrechter zonder al te veel moeilijkheden werd geleid. Na rust begon KCVO ongewijzigd, maar de ploeg uit Warnsveld kwam als herboren uit de kleedkamer. Na een kleine 10 minuten resulteerde dat in een vrije trap voor de gastheren van rechts. De KCVO defensie tastte mis en plotseling stond de 1-4 op het scorebord. Kort daarna kwam Rick Beekman in het veld voor Toby Bosman. Hoewel de gastheren de ploeg uit Vaassen behoorlijk onder druk wisten te zetten, resulteerde dat echter niet direct tot grote kansen. Na ruim een kwartier kwam KCVO iets onder de druk uit en mocht Melvin Balk van links een vrije trap nemen, maar de bal vloog rakelings over. Met nog zo’n 25 minuten te spelen kwam Sam van Dongen binnen de lijnen voor Daniel Hulleman. Warnsveldse Boys bleef uiterst gevaarlijk, waarbij de KCVO defensie met het nodige kunst en vliegwerk overeind kon blijven. Toch kregen de gasten uit Vaassen nog een uitstekende kans, echter de steekbal op Melvin Balk werd door deze jammer genoeg op de lat van de tegenstander gelobt. Kort voor tijd werd de leeggespeelde Dani Bronsink nog vervangen door Duncan Leerkes. Gelukkig voor de zwartwitten slaagden de mannen uit Warnsveld er niet meer in om te scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-4. Volgende week speelt KCVO om 14.00 uur thuis tegen Sportclub Overwetering.