Afbeelding

KCVO heeft geen moeite met ZVV’56

· leestijd 2 minuten Sport

VAASSEN- Eerder was ZVV’56 nog wel eens een angstgegner voor KCVO maar deze middag had de thuisclub het niet moeilijk tegen de Apeldoorners uit de wijk Zevenhuizen. Kort voor en kort na de rust maakte KCVO de eerste twee doelpunten en dat waren cruciale momenten om de tegenstanders hun wil op te leggen. Uiteindelijk werd het 4-0. Door afwezigheid van Leon van Eelen en Melvin Balk startte KCVO met Sem Westra en Niels Weultjes in de gelederen die zich beiden prima kweten van hun taak. KCVO controleerde de wedstrijd eigenlijk vanaf het begin zonder echt goed te spelen. Behalve het eerste kwartier speelde het in de eerste helft zelfs onder de maat maar wist toch mogelijkheden te creëren. Dahley Oortwijn gaf goed voor op Edwin Stegeman maar die kwam net te laat om een mooie kans te benutten. Na een afgeketste corner kreeg Rick Beekman de bal en zijn voorzet bereikte Ron van Zuidam die keurig terug kopte naar Stan Hagen maar zijn schot werd ten koste van een hoekschop gekeerd. Daaruit kwam de bal bij Dahley Oortwijn die met een mooie halve omhaal net over schoot. Rick Beekman stelde de doelman een paar keer op de proef maar zonder resultaat. Edwin Stegeman stuitte eerst op de keeper en even later werd hij vrij voor de doelman gezet maar schoot over. Halverwege de eerste helft moest de geblesseerd geraakte Mike Hendriks het veld ruimen voor Melvin van Ast. ZVV’56 had weinig in de melk te brokkelen en bij een van de schaarse tegenaanvallen beoordeelde KCVO-doelman Maurice Heutinck de situatie goed door de doorgebroken tegenstander naar de buitenkant te drijven en zo de mogelijkheid ongedaan te maken. Na een goede actie van Rick Beekman kreeg de mee opgekomen Andy Klomp net buiten de doelmond een moeilijke kans en in een uiterste poging belandde de bal dan ook in het zijnet. Drie minuten voor de rust behield Dahley Oortwijn goed het overzicht en trok de bal mooi terug op de inkomende Melvin van Ast die alle schroom van zich afwierp en steenhard inschoot (1-0). Drie minuten na rust werd het 2-0 nadat Tobi Bosman een uitstekende dieptepass gaf op Dahley Oortwijn die zonder aarzeling de bal op de pantoffel nam en de Apeldoornse doelman geen schijn van kans gaf. Door zijn felheid raakte Edwin Stegeman geblesseerd en moest vervangen worden door Samuel van Dongen. Deze was nog geen twee minuten in het veld toen hij een prima voorzet gaf op Dahley Oortwijn die knap inkopte (3-0). KCVO liet zich hierna wat inzakken wat ZVV’56 de gelegenheid gaf nog wat uit te proberen. De gasten waren eigenlijk niet bij machte de thuisclub in verlegenheid te brengen. De KCVO-verdediging had dan ook een makkelijke middag. Een kwartier voor tijd kreeg Dahley Oortwijn de bal op rechts, speelde zich handig vrij en gaf een splijtende pass op Sem Westra. Deze kon recht op de doelman af lopen en verraste hem door tussen de benen door de 4-0 aan te tekenen. Hierna spande KCVO zich niet zoveel meer in en de wedstrijd ging dan ook uit als de bekende nachtkaars. Dahley Oortwijn kreeg nog een publiekswissel en Mart Wegerif mocht voor hem invallen. Scheidsrechter De Graaf uit Heerde leidde bekwaam en hoefde geen kaarten uit te delen in deze sportieve ontmoeting. Volgende week speelt KCVO weer thuis en dan is Loenermark de tegenstander.