Afbeelding
.

KCVO verliest nipt van Robur

· leestijd 1 minuut Sport

Zondagmiddag stond de topper in de derde klasse D tussen Robur et Velocticas en KCVO op het programma. Op sportpark Kerschoten speelden beide ploegen onder een lekker herfstzonnetje vol voor de winst. Omdat deze sportieve wedstrijd door een uitstekende scheidsrechter werd geleid konden beide ploegen hun aanvallende bedoelingen volop uitvoeren.

De eerste kans was voor de bezoekers uit Vaassen die via aan aanval over rechts aanvoerder Melvin Balk vrij speelden maar zijn schot miste kracht om echt gevaarlijk te worden. Vlak daarna was het Robur dat gevaarlijk werd maar hun aanvaller liet de bal onder de voet doorglippen. Keeper Rico Bronsink werd deze middag een aantal maal behoorlijk op de proef gesteld maar keepte een goede partij. Zo kon hij een aanval in de 9de minuut tot corner verwerken en werd KCVO in de tegenaanval gevaarlijk maar miste het, zoals vaker deze middag, de precisie om echt gevaarlijk te worden. Even later moest Wesley Stegeman in een 1 tegen 1 duel met de spits van Robur met een ultieme sliding redding brengen. KCVO zocht ook nadrukkelijk de aanval en kreeg goede kansen voor Rick Beekman, Melvin Balk, Daniël Hulleman die echter geen van allen doel troffen. De solide verdediging van KCVO had het deze middag druk maar had haar zaakjes goed onder controle. Op slag van rust brak een aanvaller van Robur door en moest Rico ingrijpen om een tegendoelpunt te voorkomen. Zonder dat er gescoord werd was het een aantrekkelijke eerste helft tussen gelijkwaardige tegenstanders. In de tweede helft bleven beide ploegen op zoek naar een treffer waarbij Robur het initiatief naar zich toe trok. Met lange ballen achter de verdediging probeerde zij gevaarlijk te worden maar de verdedigers van KCVO gaven elkaar goed rugdekking zodat Robur niet tot gevaarlijke kansen kon komen. KCVO bleef de aanval zoeken maar een open kans voor Melvin Balk werd helaas niet in een doelpunt omgezet. In de 68-ste minuut was het Robur dat door een goed uitgevoerde counter de 1-0 scoorde. KCVO zocht steeds nadrukkelijker de aanval maar kwam lastig tot uitgespeelde kansen. Wel werden enkele corners afgedwongen die niet het gewenste resultaat hadden. Niels Weultjes draaide zich uitstekend vrij en schudde daarmee twee spelers van zich af maar zijn steekpass bereikte spits Tom Tangelder net niet. Met de wissels Sem Westra voor Edwin Stegeman en Sam van Dongen voor Dani Bronsink probeerde KCVO de gelijkmaker te forceren. Met Daniël Hulleman en Stan Hagen in de voorhoede erbij nam KCVO alle risico’s maar was het Robur dat in de counter een aantal maal gevaarlijk werd. Gescoord werd er niet meer. Omdat koploper AZC verrassend verloor kon KCVO de tegenstander feliciteren met én de overwinning én het behalen van de eerste periodetitel. Volgende week zondag speelt KCVO de thuiswedstrijd tegen Sportclub Brummen, aanvang 14.00 uur.