Afbeelding
Aangeleverd

4 Tips om fijn te wonen op de Veluwe

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Als je al op de Veluwe woont, dan weet je hoe fijn het kan zijn om hier je rust en ruimte te vinden. Maar voor mensen die uit andere windstreken komen (vooral bij mensen uit de Randstad zijn onze woningen in trek), is het soms nog even wennen. In dit artikel helpen we iedereen op weg die benieuwd is hoe je nou het fijnst kunt wonen op de Veluwe. Geniet optimaal van je woning en je omgeving!

Tip 1: Bepaal welke plaats bij je past

Als je wilt verhuizen naar de Veluwe, dan heb je enorm veel keuze als het gaat om de uiteindelijke plaats waar je gaat wonen. Wordt het Vaassen, Nunspeet, Epe of een van de vele andere plekken? En welke buurt spreekt je het meest aan? Probeer zelf te ervaren hoe de sfeer is en of dit past bij wat je in gedachten hebt. Uiteraard is het vrij eenvoudig om te bepalen of de gewenste faciliteiten in de buurt te vinden zijn. Wat je ook zoekt, een gezellig druk stuk van de buurt of juist een plek waar je alle rust hebt, jouw ideale locatie is ergens op de Veluwe te vinden.

Tip 2: Kijk de kat uit de boom

Zeker als je nieuw bent op de Veluwe, is het verstandig om eerst even de kat uit de boom te kijken. Houd rekening met anderen en ga mee in de sfeer die er heerst. Is dat vooral veel rust, dan wordt het gewaardeerd als je niet veel overlast veroorzaakt. Fijn wonen begint vaak bij een goede verstandhouding met je buren.

Tip 3: Dek je woonrisico’s af

Als je lekker zorgeloos wilt wonen op de Veluwe, dan wil je absoluut bepaalde risico’s afdekken, zeker als dat maar een kleine moeite is. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die eventuele schade aan je woning of interieur met zich meebrengen. Als je die zelf moet betalen, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Daarom is een woonverzekering afsluiten zo verstandig. Daarmee weet je dat alles goed geregeld is en je nergens meer over na hoeft te denken. Dat maakt het wonen nog een stuk relaxter.

Tip 4: Richt je interieur in zoals bij je past

Wil je écht het gevoel hebben dat je huis op de Veluwe jouw eigen plekje is, dan kun je het interieur helemaal zo maken als jij wilt. Denk aan gezellige indeling van de ruimtes met passende meubels en kleuren op de muur en vloer. Vergeet ook de persoonlijke zaken niet die e interieur fijn maken om in te verblijven. Welke foto’s, schilderijen en andere accessoires ga je toepassen?

Hopelijk kom je verder met deze tips. Veel woonplezier gewenst op de Veluwe!

!