Afbeelding
Aangeleverd

Krachten duurzame regionale bedrijven gebundeld op website

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op de website Duurzaam wonen in Epe hebben regionale duurzame bedrijven de krachten gebundeld. Op die manier steunen ze elkaar, maar vooral bewoners van Epe, Emst, Oene of Vaassen in hun duurzaamheidsstreven. Van hypotheker tot glasservice en van installateur tot makelaar: de milieubewuste huizenbezitter weet waar hij of zij moet zijn voor advies.

Fruit los in de fietstas

Alles kan op een duurzamere manier dan we het nu doen, is de opvatting over het dagelijks leven. Er is geen handeling te verzinnen of er kan aan het milieu gedacht worden. De wc doortrekken doen we niet volledig bij een kleine boodschap en het inpakken van fruit bij de groenteboer gebeurt bij voorkeur met een papieren zak, of beter nog, los in de fietstas. Over fietsen gesproken: de elektrische fiets is een heel populair alternatief voor de vaak onbetaalbare elektrische auto. Maar om dichter bij huis te blijven, op Duurzaam wonen in Epe gaat het natuurlijk vooral over wonen.

Compleet netwerk

In totaal zes bedrijven zijn aangesloten bij het duurzame collectief, dat op de website als ondertitel “Energie besparen in uw woning? Neem contact met ons op!” communiceert. Want zoals bekend is energie besparen niet alleen een handige manier om aan het eind van de maand nog wat geld over te houden in plaats van andersom, ook wordt Moeder Aarde er een stuk vrolijker van. En de generaties mensen en dieren na ons, niet te vergeten. De zes bedrijven zijn Glasservice Van Essen, Elektra, Technisch installatiebedrijf De Wijnbergen, Schieven Keizer Garantiemakelaars, Hypotheekshop Epe en Wissel Bouw. Stuk voor stuk geven ze besparingsadviezen ‘van A tot Z’. Daarbij vormen de zes bedrijven samen een ideale combinatie om een heel huis of zelfs een appartementencomplex zoals dit, van ledlampje in de kelder tot zonnepanelen op het dak, te verduurzamen. “Wij kunnen u compleet ontzorgen”.

Huis voorverwarmen tikje decadent

Het is een slim initiatief omdat duurzaamheid de toekomst heeft. Niet iedereen weet dat tl-buizen niet meer zo zuinig zijn als voorheen, dat een smartphone evenveel stroom verbruikt als een koelkast met een gemiddeld energielabel en dat de oven voorverwarmen (net als het huis met een speciale app) in veel gevallen overbodig is. Dat ook barbecueën op een duurzame manier kan zonder daarbij over vleesconsumptie te beginnen, met duurzame brandstof bijvoorbeeld. Dat zijn dan nog details in een groter geheel, waar isolatie, dubbelglas en warmtepompen meer zoden aan de dijk zetten. Meer informatie en contactgegevens van de zes bedrijven staan vermeld op de website, net als een e-mailadres. Men moedigt de consument aan om vooral een praatje te komen maken over wat er allemaal mogelijk is.

!