vv Heerde in de aanval tegem Lutten Foto: Henk Friederichs

Heerde heeft het eerste puntverlies geleden

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Derde klasse C

Heerde heeft het eerste puntverlies geleden. Op bezoek bij SC Lutten werd met 3-2 verloren. Trainer Hans van der Hoop was zich ervan bewust dat de eerste nederlaag een keer zou komen, maar hij vond dat het deze zaterdag niet nodig was geweest. „De eerste helft van ons was onvoldoende. En dat was niet eens zozeer qua inzet, voetballend was het niet goed.” Toch had de 2-0 achterstand nog ongedaan gemaakt kunnen worden, volgens Van der Hoop. „Vanaf zo’n tien minuten voor rust ging het beter, na de 2-1 drukten we en was het wachten op de 2-2, maar vanuit het niets werd het 3-1. Ook na de 3-2 van Dion van Velsen kregen we nog drie enorme kansen. Vandaag zat het een keer niet mee, waar het eerder onze kant op viel.”

Sander van de Lustgraaf zag vooral in de eerste helft een sterk Lutten, dat koploper Heerde over de knie legde. ,,Een prima eerste helft van onze kant. Na rust waren zij wel beter en zijn we door het oog van de naald gekropen. Jammer van de rode kaart. De scheidsrechter vond de trap van Frank Altena natrappen, al was die meer gericht op hem zelf. Ik begrijp dat hij die kaart gaf, al is dat voor ons zonde.”

Lutten - Heerde 3-2 (2-0). 20. Fons Veltink 1-0, 22. Ronald Kosse 2-0, 72. Tim Olde Olthof 2-1, 81. Frank Altena 3-1, 90. Dion van Velsen 3-2. Rode kaart: 87. Frank Altena (Lutten).