De wedstrijd werd gespeeld onder ideale omstandigheden.
De wedstrijd werd gespeeld onder ideale omstandigheden. vv SEH

Eenvoudige zege voor SEH tegen Barneveld

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Zonder heel groots te spelen heeft het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde de vijfde competitiezege op een rij geboekt. Op het eigen sportpark De Eeuwlanden waren de blauwwitten duidelijk sterker dan de hekkensluiter van de competitie, Barneveld. In een weinig verheffend duel werd uiteindelijk vier keer gescoord: 4-0.

De wedstrijd werd gespeeld onder ideale weersomstandigheden: geen regen of wind, maar een zonnetje en een strakblauwe lucht was zichtbaar boven het veld. De toeschouwers zagen dat SEH al heel snel in de wedstrijd een penalty kreeg, na een duwfout op Mark Zandvliet. Middenvelder Christijan Vonderman verzilverde de strafschop: 1-0. Maar Barneveld bleef daarna verdedigend behoorlijk goed georganiseerd staan en de ruimtes op de speelhelft van de gasten waren klein.

SEH speelde ook te stroperig en vaak te voorspelbaar om heel veel kansen bij elkaar te spelen. Mark Zandvliet zag zijn schot goed gepakt worden door doelman Maik Koot. Ook Hein Dezijn, Rick Zandvliet en Christijan Vonderman kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant was Barneveld één keer gevaarlijk, toen Joëll Hendriks van dichtbij met een snoekduik een bal net naast kopte. Aan het eind van de eerste helft leek SEH opnieuw een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Van Ark floot niet voor een overtreding in het strafschopgebied. En wel voor de rust, waardoor de teams de kleedkamer met een tussenstand van 1-0 opzochten.

Net als in de eerste helft wist SEH ook na rust snel te scoren. Mark Zandvliet zag zijn eerste poging nog gestuit worden, maar zijn tweede schot ging via de paal binnen: 2-0. Het spelbeeld in het tweede bedrijf had veel weg van de eerste helft, al wisten de Heerdenaren nu wel wat vaker te scoren. Jeugdspeler Liefers schoot de bal eerst over de doelman en gaf het leder uiteindelijk nog een beslissend zetje: 3-0. Een mooi moment voor deze debutant in de basis!

Ondertussen waren ook Dennis Bijsterbosch en Owen Niemeijer in het veld gekomen. Zij zagen Rowin Moerenhout een vrije trap tegen de lat schieten. Jeugdspelers Anand Gruben en Luka Khabuliani kregen nog een kwartier speeltijd en Sven Veldhuis deed in de slotfase ook nog even mee. Zij zagen dat SEH in de blessuretijd nog een vrije trap mocht nemen. Daarbij gaf scheidsrechter Van Ark de eerste en enige kaart van de wedstrijd aan een speler van Barneveld. Moerenhout ging andermaal achter de bal staan en schoot nu onberispelijk binnen: 4-0. Dat was ook de eindstand.

SEH blijft dankzij de overwinning de koploper in 4C. Samen met Heerde heeft de ploeg ook het minste aantal verliespunten. En laat dat aanstaande dinsdag nou de volgende wedstrijd zijn: dé derby op De Eeuwlanden begint om 20.00 uur! Volgende week zaterdag speelt SEH nog een kraker, in Epe tegen EZC’84. Dat duel begint (gewoon) om 14.30 uur.