Spelers maken zich op voor de aftrap op het kunstgras in Wekerom.
Spelers maken zich op voor de aftrap op het kunstgras in Wekerom. vv SEH

Collectieve overwinning van SEH in Wekerom

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste elftal van SEH uit Heerde heeft de uitwedstrijd tegen SDS ´55 met 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Edwerd Schuring verdubbelde vlak na de thee een vroeg verkregen voorsprong en liep in blessuretijd uit naar 0-3.

SEH vloog uit de startblokken en had het na een kleine vijf minuten spelen al op voorsprong moeten staan, maar Sven Veldhuis wist na een in eerste instantie fraaie controle niet te scoren. De thuisploeg probeerde vroeg druk te zetten op de SEH-achterhoede en deed dat met dusdanig veel toewijding dat het bij tijd en wijle veel ruimte weggaf op eigen helft. SEH liet na om te profiteren van die geboden ruimte, maar kwam na 13 minuten spelen wel op voorsprong. Een diepe cornerbal kon bij de tweede paal terug gebracht worden de vijandige vijf-meter in, waarna Rowin Moerenhout van dichtbij met het hoofd, gesteund door enig fortuin, voor 0-1 kon zorgen.

Daarna golfde het spel wat heen en weer op het kunstgrasveld in Wekerom en gebeurde er pas echt weer iets na 23 minuten spelen. Bijsterbosch ging met ziel en zaligheid een duel aan, deed dat iets te fors en kreeg een gele prent voorgeschoteld. Gelukkig kon zijn opponent zonder al te veel problemen het duel weer vervolgen.

De grootste kans op een tweede treffer kregen vervolgens de gasten vlak voor rust. Mark Zandvliet kon het middenveld oversteken en leek het alleen op de vijandige doelman af te maken, maar hij koos voor een iets te ruim genomen breedtebal richting Bijsterbosch, die iets te veel capriolen uit moest halen om alsnog echt gevaarlijk te kunnen worden.

Meteen na de pauze gooide de thuisploeg het over een andere boeg, en net toen SEH teruggedrongen leek te gaan worden viel daar enigszins uit het niets de 0-2. Vonderman wist uit een afgeslagen corner Harmen van Oene te vinden, die van dichtbij raak kon knikken.

Na 65 minuten spelen werd het er niet eenvoudiger op voor SDS toen Roelofsen van de thuisploeg rond de middencirkel na een forse overtreding op Van Oene werd getrakteerd op een rode kaart. Doelman Gert Jan Barneveld werd daarna- en vrijwel het hele duel- nooit echt getest, want vele aanvallen en of pogingen daar toe van de thuisploeg hadden als eindbestemming de veilige handen van diezelfde Barneveld, of vlogen over de achterlijn heen.

Toen SEH, via de ingevallen Dion van Velsen, bij het ingaan van de blessuretijd de wedstrijd, definitief op slot gooide (0-3) keerde de rust weder in Wekerom. Na 5 minuten blessuretijd floot Bakker voor de laatste keer, waardoor het duel definitief eindigde in 0-3. Tegenvaller was het uitvallen Mark Zandvliet in de slotfase. Hij was bij een stevige charge het slachtoffer en moest met een vervelende schouderkwetsuur het veld ruimen.

De zege was daarentegen zeker een opsteker voor het elftal van Schuring, dat het moest doen met diverse blessuregevallen. De overwinning werd door het collectief over de streep getrokken, waardoor het vlaggenschip voorlopig aanhaakt bij de bovenste ploegen in 4C.

Aanstaande zaterdag ontvangt SEH op het eigen fraaie Sportpark de Eeuwlanden Vierhouten’82. Aanvang van dat duel is zoals u gewend bent 14.30 uur.