Afbeelding
.

Gemeente moet Bouwmarkt Epe betalen

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- De rechtbank Gelderland heeft op woensdag vonnis gewezen in de zaak tussen Bouwmarkt Epe en de gemeente Epe. 

Volgens de uitspraak van de rechtbank dient de gemeente Epe een schadevergoeding betalen van € 309.333,- aan Bouwmarkt Epe. Deze vergoeding dient de gemeente betalen omdat zij Bouwmarkt Epe indertijd niet de kans heeft geboden om mee te dingen naar een kavel op een bedrijventerrein in Epe, terwijl dat wel had gemoeten. Daarnaast moet de gemeente ruim € 135.000,- betalen aan bijkomende kosten. 

Deze zaak speelt al ruim tien jaar en heeft een voorgeschiedenis die teruggaat naar de jaren ‘90. Centraal in deze zaak stond de vraag of Bouwmarkt Epe in aanmerking had moeten komen voor een kavel bij de uitbreiding van het bedrijventerrein Kweekweg in Epe. Nadat de rechtbank Zutphen in 2011 aanvankelijk de gemeente in het gelijk heeft gesteld, is dit vonnis in 2013 vernietigd door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het Gerechtshof heeft geoordeeld dat Bouwmarkt Epe wel degelijk had moeten kunnen meedingen naar een kavel en dat de gemeente deze kans ten onrechte niet heeft geboden. 

Vonnis

Naar aanleiding hiervan is door Bouwmarkt Epe een schadestaatprocedure gestart, waarin is beoordeeld of Bouwmarkt Epe schade heeft geleden. In deze procedure heeft de rechtbank Gelderland nu vonnis gewezen en is de door Bouwmarkt Epe geleden schade vastgesteld op €309.333,-. Ook moet de gemeente €45.174,92 van de proceskosten voor haar rekening nemen en door de Bouwmarkt Epe gevorderde kosten ter hoogte van € 90.151,25. 

Hoger beroep
Op dit moment wordt het vonnis nader bestudeerd en wordt bekeken of de gemeente Epe in hoger beroep gaat. Die mogelijkheid staat voor zowel de gemeente als Bouwmarkt Epe nog open.