Taekwon-Do Jeugdtraining
Taekwon-Do Jeugdtraining Eigen foto

Taekwon-Do School Martowirono traint buiten

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Taekwon-Do School Martowirono heeft na de aanscherping van de coronamaatregelen, waardoor binnensporten tijdelijk niet meer mogelijk is, alle trainingen buiten voortgezet. In de zes plaatsen waar TSM actief is, is gezocht naar geschikte buitenlocaties. Tijdens de trainingen wordt er getraind op snelheid, kracht en wendbaarheid. Verder wordt er gewerkt aan het uithoudings- en reactievermogen. Natuurlijk worden er ook enkele Taekwon-Do arm- en beentechnieken uitgevoerd.

Niet alleen de jeugd traint buiten, maar ook de volwassenen maken gebruik van de gelegenheid om te kunnen blijven sporten. Voor iedereen vanaf achttien jaar geldt dat alleen mag worden gesport op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in (vaste) duo’s.  De trainingen vinden uiteraard plaats conform de geldende coronamaatregelen. “Wij weten dat wij ook in deze situatie op een veilige en verantwoorde manier trainingen kunnen verzorgen. Dat is de afgelopen 10 maanden wel gebleken. Wij zijn als sportschool geen bron van besmetting geweest. Wij hebben keer op keer onze trainingen aangepast. Buiten trainen met afstand, binnen trainen met afstand, geen groepslessen, groepjes van 2, groepjes van 4 etc. Verder hebben onze leden zich gehouden aan de hygiënevoorschriften en zijn thuis gebleven bij klachten of coronabesmettingen in de omgeving”. Aldus Raymond Eikema, één van de instructeurs van Taekwon-Do School Martowirono.

Naast Taekwon-Do en kickboksen verzorgt TSM al jaren circuit- en targettraining (‘FitMix!’) in drie plaatsen. Vanaf september is daar de ‘FitMix! Outdoor’ bij gekomen. Dit is een bootcamp / circuittraining die in de bosrijke omgeving van Nunspeet wordt gegeven. Wandelend en hardlopend wordt er een parcours afgelegd waarbij tussentijds spierverstevigende oefeningen worden uitgevoerd. Het is een afwisselende training waar zowel de beginnende als de gevorderde sporter aan kan deelnemen. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs met jarenlange ervaring in het geven van sportles (circuittraining, bootcamp en Taekwon-Do).

“Na 2 weken buiten trainen kunnen wij stellen dat het een succes is. Kinderen vinden het heerlijk om te bewegen; ook (al is het nu) in de buitenlucht. Wij hebben van veel ouders te horen gekregen dat zij blij zijn met de geboden mogelijkheid om de kinderen te kunnen laten sporten. Ook de senioren stellen het zeer op prijs dat er gesport kan worden onder begeleiding op een groot terrein waar gemakkelijk afstand kan worden gehouden. Het werken aan de conditie en daardoor aan de gezondheid is juist in deze tijd heel belangrijk”, zegt instructeur Claudia Martowirono.

Taekwon-Do School Martowirono stelt kinderen tot en met 12 jaar in de gelegenheid om tot en met 9 februari gratis mee te trainen met één van de jeugdtrainingen. Kijk voor informatie op de website:  www.tkdweb.nl. Trek gemakkelijk zittende kleding (eventueel laagjes) aan en sport mee! Naast de buitentrainingen verzorgt TSM voor al haar leden online lessen.

Zo kan er, ook in deze tijd, volop worden bewogen!