Dis is de 1-1 voor Zwart Wit '63
Dis is de 1-1 voor Zwart Wit '63 Foto: Bertus van den Oosterkamp

Belangrijke overwinning voor VIOS

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

VAASSEN- De tegenstander van VIOS zaterdag was Zwart Wit ’63 uit Harderwijk. Een serieuze opponent want in de uitwedstrijd leed VIOS de grootste nederlaag van het seizoen; 5 – 0.                                                         Onder een prachtig voorjaarszonnetje gaat VIOS op zoek naar revanche. De gasten nemen met verzorgd spel het initiatief maar het lukt niet om tot uitgespeelde kansen te komen.                               In de 16e minuut begint VIOS aan de eerste aanval. Een mooie combinatie over rechts brengt de bal voor het doel waar Rein van Wijngeeren bij de tweede paal laag in het doel kan schieten; 1 – 0.    Vanaf dat moment neemt VIOS het initiatief over en zorgen de Harderwijkers eigenlijk alleen voor gevaar uit dode spelmomenten. In de 32e minuut is er zo’n moment. Na een corner van rechts volgt een inzet die aanvankelijk gekeerd wordt maar in tweede instantie toch binnen gewerkt; 1 – 1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Geen kansen voor de gasten waar VIOS enkele gevaarlijke aanvallen weet te creëren.                                                                                                                       In de 65e minuut komt VIOS op voorsprong met een soortgelijke actie als bij de tegengoal. Een corner van links wordt losgelaten door de keeper van de gasten en van dichtbij door Levi Tuasela hoog in het doel getikt; 2 – 1. Vijf minuten later lijkt VIOS de voorsprong te vergroten. Na een aanval over rechts wordt de bal goed teruggetrokken maar schiet Kristiaan Bax de bal net naast.                     Met een dubbele wissel probeert Zwart Wit ’63 het tij te keren maar dat levert VIOS meer ruimte en kansen op maar doelpunten worden niet gemaakt. Anderzijds geeft de solide VIOS -verdediging, onder aanvoering van de prima spelende aanvoerder Joas Pol, niets weg.                                             Beide ploegen wisselen door maar dat wijzigt het wedstrijdbeeld niet en geeft ook geen verandering in de stand.

VIOS wint de wedstrijd verdiend en stijgt van de 6e naar de 5e plek op de ranglijst.