Links: team Esther en Nora, rechts: team Marit en Linde
Links: team Esther en Nora, rechts: team Marit en Linde Foto: Carlijn Gijsendorfer

GV Wapenveld naar het Nederlands Kampioenschap acro!

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Zaterdag 13 mei was het tijd voor de halve finale acro voor vijf teams van GV Wapenveld! Deze werd gehouden in Zwolle. De dag begon vroeg met Quinty en Kae-Lynn in de categorie E-jeugd. De meiden lieten één van hun betere oefeningen zien! Ze straalde en toonde stabiele elementen! Ze kregen een 21.700 voor hun oefening, eindigden op een 7e plaats en zijn hiermee reserve voor de finale.

Daarna was het de beurt aan Marit en Linde in de E-senioren. Dit team is goed op elkaar ingespeeld en dat was te zien op de vloer. Met een prachtige oefening vol emotie en strakke elementen. Het was spannend bij het wachten op de score, maar spanning ging over in blijdschap toen de punten bekend werden! Met een super score van 23.460 mochten zij zilver omhangen en zijn ze geplaatst voor de finale!

Kyra en Lisa kwamen in actie op deze halve finale in de categorie D-junior. Bij de vorige wedstrijd maakten ze het spannend door een element dat eerst afgekeurd werd. De dames hebben daarom in vier trainingen een nieuw element, salto achterover van de schouders, in hun oefening geïmplementeerd! En wat ging dat goed! Met een score van 21.510 mogen de dames tevreden terugkijken op een mooie oefening en prachtig seizoen! 

In de D-senioren kwamen twee teams in actie! Isa en Lynn mochten in dit sterke deelnemersveld de spits afbijten. De dames swingde over de vloer en lieten technisch mooie elementen zien! Ze kregen een nette 21.980 voor deze oefening. Helaas was dit net niet voldoende voor de finale, maar dit team kan terugkijken op de enorme groei die ze gemaakt hebben in hun eerste seizoen!

Esther en Nora hebben dit hele seizoen stabiel gedraaid en mochten hier nog eens laten zien wat ze in huis hadden. Ze straalde op de vloer en ze lieten een mooie balans zien tussen artistiek en techniek die hoog in de zeven zaten. De score kwam binnen en het was genoeg! Met een 23.370 zijn Esther en Nora tweede geworden en geplaatst voor de finale! 

De finale zal gehouden worden in Oss op 10 juni 2023. De komende tijden gaan deze twee teams hard trainen, verbeteren en perfectioneren. De andere teams gaan trainen in verschillende samenstellingen, oefenen voor de demo en individueel aan de slag!