Links - team Kyra en Lisa, rechts - team Marit en Linde
Links - team Kyra en Lisa, rechts - team Marit en Linde Foto: Carlijn Gijsendorfer

Alle teams van Gymvereniging Wapenveld door naar het ONK!

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

11 maart was het tijd voor de Gelderse kampioenschappen, hier werd gestreden voor tickets naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen (ONK)! 

De dag begon met onze E-Jeugd teams. Quinty en Kae-Lynn beten het spits af voor Wapenveld. Ze lieten een mooie oefening zien en pakte de jury in met hun gezellige dans en mooie elementen. Ze werden beloond met een 22.200 en een vierde plaats! Hierna was het de beurt aan Suze en Dirrianne. Zij lieten ten opzichte van de vorige wedstrijden een mooie verbetering zien in hun elementen! De dames scoorden een 21.800 en daarmee een zesde plaats. Het was spannend tot aan de prijsuitreiking, maar toen werd bekend gemaakt dat beiden teams zich geplaatst hebben voor het ONK. 

In wedstrijd twee was het de beurt aan ons E-senior en D-junior team. Marit en Linde mochten als eerste van de wedstijd hun oefening laten zien. Ze lieten een mooie dans zien vol emotie, nette handstanden en tempo elementen. De oefening werd goed afgesloten en werd beloond meteen 22.930! Dit was voldoende voor een mooie derde plaats! Later was het de beurt aan Lisa en Kyra. De dames knalde met hun dans. Ze hadden een klein foutje in één van de salto landingen, maar sloten de oefening heel netjes af. Zij kregen een score van 21.600 en eindigde op de 5e plaats.Tijdens de prijsuitreiking werd dan ook bekend gemaakt dat beide teams ook door zijn naar het ONK! 

Ook in de laatste wedstrijd van die dag mochten teams van GV Wapenveld aantreden in de categorie D-senior. Esther en Nora lieten wederom een mooie oefening zien, de dames straalde op de vloer en lieten onder andere een mooie splithang zien en een salto achterover. Met een mooie score van 22.370 mochten zij plaatsnemen op de tweede plek en ontvingen zij het zilver. Daarna was het de beurt aan Isa en Lynn. Ze hebben een mooie en sprankelende dans laten zien met mooie elementen, waaronder dat het vliegtuigje tot vliegtuigje lukte! De dames lieten een nette oefening zien en eindigden met 22.110 op de vijfde plaats.Tijdens de prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat zij ook door waren naar het ONK! 

Het is een unicum voor GV Wapenveld dat ALLE teams doorstromen naar het Oost Nederlandse Kampioenschappen en allemaal binnen één seizoen nu al één of meerdere medailles bezitten.