Team Suze en Dirianne en team Quinty en Kae-Lynn.
Team Suze en Dirianne en team Quinty en Kae-Lynn. Foto: Carlijn Gijsendorfer

5 teams van GV Wapenveld door naar het 1/2 NK acro!

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Zaterdag 1 april was het tijd voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen in Ede.

Alle teams mochten hier in actie komen en strijden voor een ticket naar de 1/2 finale.

De dag begon met onze twee E-jeugd teams. Suze en Dirrianne lieten vooruitgang zien in hun elementen, straalde op de vloer en kregen 21.00! De tegenstanders waren helaas sterk en daarom eindigt het seizoen voor dit team hier. Ze mogen trots zijn dat ze op het ONK hebben gestaan! Quinty en Kae-Lynn waren op dreef, met nieuwe stukjes choreografie en mooie elementen scoorden zij een 22.650 voor hun oefening. Dit was genoeg voor een doorstroming naar de halve finale.

In wedstrijd twee was het de beurt aan ons E-senioren duo Marit en Linde. De dames waren goed op elkaar ingespeeld en lieten een mooie oefening zien! Dit werd dan ook beloond met een 23.330 en een tweede plek! De dames zijn dan ook door naar de halve finale.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de laatste drie teams! Kyra en Lisa komen uit in de categorie D-junioren. Ze lieten een stoere oefening zien en ze maakten het nog even spannend doordat hun salto achterover afgekeurd was. Gelukkig is er een soort ‘VAR’ in de acro en werd het element toch goedgekeurd! Uiteindelijk kregen ze 22.150 en dit was ook genoeg voor doorstroming naar de halve finale!

In de categorie D-senioren waren er nog twee teams aan de beurt. Isa en Lynn hebben wat elementen aangepast en dit was succesvol! Hun technische cijfer was hoger. Ze straalde op de vloer en lieten strakke elementen zien. Met een score van 22.730 zijn zij ook door naar de halve finale. Nora en Esther lieten een mooie teamconnectie zien op de vloer! Een mooie salto achterover en nette balanselementen zorgden voor 23.370 punten. Dit was genoeg voor een derde plek en een plek op het half NK.

Kortom, een succesvolle dag voor GV Wapenveld! Mooie resultaten en mooie momenten. Sinds lange tijd voor de club dat er zoveel teams door zijn naar de 1/2 finale! Dus daar zijn we wel heel erg trots op. De halve finale zal 13 mei gehouden worden in Zwolle.