Team Marit en Linde
Team Marit en Linde Foto: Chanel de Lange

Gymvereniging Wapenveld in de prijzen!

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Gymvereniging Wapenveld heeft zich goed laten zien op de twee plaatsingswedstrijden in Ruurlo en Dinxperlo. Dit seizoen hebben we zes duo´s die deelnemen aan twee plaatsingswedstrijden om zich te plaatsen voor het Gelderlands Kampioenschap. 

Zaterdag 14 januari en 21 januari was het zo ver! Alle teams hadden hun eerste echte wedstrijden van het seizoen. De meiden hebben er zin in en hebben hard getraind om een zo´n goed mogelijk oefening neer te zetten.

Op 14 januari mochten er drie teams naar Ruurlo om te gaan schitteren op de vloer. Team Suze en Dirrianne in de categorie E-jeugd begonnen deze dag. De meiden lieten een vrolijke oefening zien en het plezier spatte er van af! Helaas hadden zij een foutje in het derde element, waardoor ze wat punten misliepen in de eindscore. Ze hebben zich goed herpakt en de oefening goed afgerond. Uiteindelijk zijn de meiden geëindigd op een 6e plaats! In hetzelfde blok en dezelfde categorie van de wedstrijd verscheen team Quinty en Kae-lynn. Er werd volop geswingd en gelachen op de vloer. Mooie elementen werden aan de jury getoond, ze hadden helaas wel 1 tijdsfout. Desondanks haalde de dames een mooie score en mochten de tweede plaats op het podium beklimmen! ’s Middags was het de beurt aan team Marit en Linde. De meiden hebben een hele mooie oefening laten zien vol emotie. Nieuwe elementen werden voor het eerst op de wedstrijd getoond. De dames waren goed op elkaar ingespeeld en hebben de oefening mooi afgesloten. Zij mochten met een super score, 23.410, het hoogste podium betreden.

Op 21 januari was het tijd voor de andere drie teams om hun beste kant te laten zien! We begonnen de dag met team Kyra en Lisa! Zij komen uit in de D-Junior categorie. De twee meiden hebben op de wedstrijdvloer geknald met hun strakke choreografie en nette elementen. Zij kregen een mooie score van 22.550 en werden ze beloond met een tweede plek. In de andere wedstrijd op die dag waren nog twee teams van GV Wapenveld aan de beurt, beiden in de D-Senioren. Nora en Esther waren als eerste aan de beurt. Een swingende en gezellige oefening, met als uitblinker weer een toss-up salto! De meiden hebben super gedraaid en dat zag de jury ook. Met een score van 23.700 mochten zij het hoogste podium beklimmen. Een eerste plek! Daarna was het de beurt aan Isa en Lynn. Ze lieten strakke elementen zien. Met hun mooie gelijke dans en blije sfeer op de vloer, mogen ze trots zijn op wat ze hebben neergezet. Ze werden beloond met een score van 23.110 en mochten de tweede plek op het podium innemen.

Al met al succesvolle wedstrijddagen, mooie resultaten en weer leerpunten voor de volgende wedstrijd. Goed gedaan en ga zo door meiden! We zijn trots op hoe onze teams GV Wapenveld op de kaart hebben gezet. We hopen dat het ze het de tweede plaatsingswedstrijd weer zo goed doen! Deze worden gehouden worden op 4 en 11 februari in Groenlo en Warnsveld. Hierna weten de teams of ze in aanmerking komen tot doorstroming tot het Gelders kampioenschap.