De dames van SEH zijn kampioen.
De dames van SEH zijn kampioen. Foto: VV SEH

Vrouwen SEH vieren kampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is nu dan ook echt helemaal officieel en definitief. De vrouwen van voetbalvereniging SEH uit Heerde zijn afgelopen zaterdagmiddag kampioen geworden in de 5e klasse. Deze unieke titel werd behaald dankzij een fraaie zege in Doornspijk, waarna een groots feest werd gevierd!

Met nog twee competitieduels te gaan voor het damesteam van SEH stonden alle seinen op groen voor een aanstaand fraai kampioenschap in de 5e klasse. Alleen op doelsaldo zou het nog missen kunnen gaan. Maar dat gebeurde niet, want in de eerste wedstrijd waarin de vrouwen de titel daadwerkelijk konden pakken deden ze dat ook. Lang bleef het nog 0-0 in het spannende duel tegen DSV ’61 VR2, maar in de tweede helft namen de dames uit Heerde duidelijk afstand. Dankzij doelpunten van Sarah, Laura en Nina werd er overtuigend met 0-3 gewonnen. Dat was meer dan voldoende voor het kampioenschap.

Nadat de eerste festiviteiten in Doornspijk al in gang werden gezet, ging de reis terug naar sportpark ‘De Eeuwlanden’. Gehuld in de roze kampioensshirts werden de vrouwen, met natuurlijk trainer Martin Borreman, feestelijk onthaald in Heerde. Na de wedstrijd van SEH 1 volgde een officiële huldiging op het bordes van de club, waarna het échte kampioensfeest kon beginnen!

Wie kijkt naar de cijfers kan alleen maar spreken van een heel mooi, verdiend en zeker ook uniek kampioenschap. Waarom? De dames van SEH hebben in de competitie nog altijd de ongeslagen status, met nog slechts één duel resterend. Van de huidige 21 potjes werden er twintig met een winst afgesloten. Slechts eenmaal werd er gelijkgespeeld. Ook het doelsaldo van plus 80 mag er zijn. In het laatste competitieduel, aanstaande zaterdag thuis tegen Unicum, kan ook nog eens het honderdste doelpunt gemaakt worden door het team. Daarvoor zijn nu nog slechts twee treffers nodig. Het zijn enkel cijfers die behoren bij een terechte kampioen.