Vios 1 met de Kids Club
Vios 1 met de Kids Club Foto: Bertus van den Oosterkamp

VIOS en Oene delen de punten in echte derby

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

Onder de klanken van het Vaassens volkslied kwamen de spelers van VIOS, begeleid door de jongste VIOS-leden van de kidsclub, het veld op. De JO11 verwelkomde hen met een haag van vlaggen en er werden de geel-zwarte rook werd verzorgd door de dames het tweede elftal. Vanaf de aftrap golfde het spel heen en weer. Toch was het al in de 14e minuut Oene dat de score opende. Uit een voorzet wist Jesse Teeuwen de bal achter doelman Robin de Vries te werken. Met deze 0-1 stand bleef het redelijk gelijk opgaan. VIOS kwam niet echt goed in de wedstrijd; aannames waren niet altijd goed en vaak was het Oene dat de 2e bal wist te veroveren. Beide ploegen kregen een aantal vrije trappen en corners die niet werden benut. Hierdoor mochten de mannen met een 0-1 stand aan de thee. De tweede helft startte de mannen van trainer Amzand met 2 verse krachten in het veld. Danny Machielsen en Mauro Rodijk werden vervangen door Richard van Beek en Rein van Wijngeeren. In de 58ste minuut kreeg VIOS een aantal kansen in één. Meerdere spelers wisten het net niet te raken, waardoor de bal telkens terug het veld in kwam. Uiteindelijk leverde het niets op voor de thuisploeg. Met nog een kleine 30 minuten op de klok wisselde VIOS opnieuw. Jaron Dijksterhuis betrad het veld en verving Jorni van Zeist. Vlak daarna was het één van de stafleden van Oene die een directe rode kaart kreeg wegens commentaar op de leiding. In het vervolg kwam Jasper Mosterd oog in oog te staan met keeper de Vries. Laatstgenoemde wist met zijn voet VIOS te redden van een grotere achterstand. Aan de andere kant kreeg van Beek een mooie kans op de gelijkmaker. Helaas verdween zijn vrije trap net over de goal. Nadat Abel Tuasela het veld in kwam voor Joas Pol brak er een tumultueuze periode aan. In de 80e minuut was het Andy Kers die het veld moest verlaten na een overtreding die hem een tweede gele kaart opleverde. Scheidsrechter de Wit legde de bal op de stip. Toch duurde het ruim 7 minuten voordat Richard van Beek mocht aanleggen. Zowel in als naast het veld liepen de gemoederen hoog op. Na wat duw- en trekwerk én wederom een rode kaart voor een staflid van Oene wist van Beek de bal dan toch in de touwen de schieten. In de resterende tijd waren het zowel Jessy Hennink van Oene (2x geel) en Julian Smit van VIOS die een rode kaart moesten incasseren. De stand bleef echter ongewijzigd, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Een stand die past bij het wedstrijdbeeld. Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig op sportpark De Kouwenaar. Met een DJ, live muziek, lekkere broodjes hamburger van de barbecue en veel spelers en supporters van zowel VIOS als Oene werd de derby in een goede sfeer afgesloten.