Gevecht om de bal Foto: Bert Rozendal

Heerde neemt koppositie over

Sport Ingezonden

Heerde neemt koppositie over in Derde klasse C

Heerde neemt na een zinderend duel de koppositie in de derde klasse over van de directe tegenstander Dieze-West. Op Sportpark Het Hoge laar eindigt de wedstrijd in 2-4. Dieze-West kwam na een kwartier op voorsprong door een penalty, die benut werd door Jeffrey de Nooijer. Heerde kwam in de eerste helft nog langszij door een stiftje van Daan Nijmeijer. In de tweede helft kende Dieze-West een horrorminuut. Het kreeg in minuut 62 én 63 een goal tegen, de ballen vlogen via de voeten van Corstiaan Altenburg en Nick Wijenberg in het net. In minuut 78 scoorde Redouan Akloud nog een prachtige aansluitingstreffer, maar mede dankzij twee rode kaarten in de laatste minuten eindigde de wedstrijd in mineur voor Dieze-West. Die in de allerlaatste seconden ook nog de 2-4 om de oren krijgt door een vrije trap van Dennis Calkhoven.

Dieze-West – Heerde 2-4 (1-1). 15. Jeffrey de Nooijer 1-0, 38. Daan Nijmeijer 1-1, 62. Corstiaan Altenburg 1-2, 63. Nick Wijenberg 1-3, 78. Redouan Akloud 2-3, 90. Dennis Calkhoven 2-4.