Afbeelding
Foto: aangeleverd

Hier scoor jij de leukste kraamcadeaus!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hoera, vrienden of familie hebben een kleintje gekregen! Feest! Na de eerste rustige weken is het dan nu tijd voor de babyborrel of de kraamvisite. Maar hoe zorg je nou voor een origineel cadeau? In deze blog geven we je tips waar jij de leukste kraamcadeaus kan vinden.


Bij de babywinkel vind je alles voor baby’s! Niet zo gek dus, dat dit een ideale plek is om een cadeautje te scoren voor de kersverse ouders! Ga je voor een praktisch cadeautje? Dan heb je hier een ruimte keuze. Wat dacht je van een slabbetje, een rompertje of hydrofiele doekjes. Deze cadeaus zijn altijd nodig en zijn verkrijgbaar in diverse printjes en kleurtjes! Zo is er altijd iets dat past in de stijl die de ouders van de kleine spruit leuk vinden!

Scoor je parels op vinted of tweedehandswinkels

Vinted en tweedehandswinkels zijn misschien niet de eerste plekken waar je aa denkt als je op zoek bent naar een kraamcadeau waarmee je origineel voor de dag wil komen. Maar toch kan je hier zeker leuke cadeaus scoren! Tik bijvoorbeeld een leuk naturel babybordje op de kop en pimp hem helemaal zelf met (natuurvriendelijke) verf! Zo creëer je in een handomdraai een uniek cadeau! Ook is Vinted ideaal om oude rompertjes op de kop te tikken en hier creatief mee aan de slag te gaan! Wat dacht je van een slinger van rompertjes?

Creatief met eigen foto’s

Tegenwoordig zijn er diverse websites waarmee jij gemakkelijk leuke cadeautjes scoort met foto’s. Hebben de ouders je al gespamt met foto’s van de pasgeboren baby? Geef dan een kaartspel met de foto’s van het kersverse gezinnetje. Of wat dacht je van een muismat, een foto op canvas of een leuke sleutelhanger?

Struin door de speelgoedwinkel

Natuurlijk vind je bij speelgoedwinkels ook genoeg originele cadeautjes! Wat dacht je van een mooie mobiel voor boven het bed met muziek? Of een leuke muziekhanger, een speelkleed of ga je voor duurzaam houten speelgoed?

Heb je nog iets meer inspiratie nodig? Dan hebben we hier ook nog wat concrete cadeau ideeën voor je!

Wil je een praktisch cadeau geven, waar de kleine later echt iets aan heeft? Geef dan een kinderrugzak. Een rugzak is leuk voor de eerste sportles of voor de eerste dagen op de peuterspeelzaal. Hier kunnen alle spulletjes gemakkelijk in worden meegenomen.

Ga jij voor een persoonlijk cadeau? Brei of haak je eigen kleedje in de kleuren van het geboortekaartje. Niet zo goed in breien of haken? Dan is het ook een leuk idee om het geboortekaartje te schilderen of te tekenen op een groot schilderij.

Een cadeau geven dat vaak gebruikt gaat worden? Ga voor een kinderboek! Hier kan avond na avond uit worden voorgelezen en zorgt voor veel fijne momenten tussen ouders en kind.

Na al deze tips is het alleen nog maar tijd om je cadeau straks leuk in te pakken, je beste humeur mee te nemen en de baby te bewonderen tijdens de kraamvisite of op de babyborrel. Veel plezier!