Afbeelding
.

65 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Vijf jaar geleden waren we ook al bij ze op bezoek en vorige week was het wederom feest bij het echtpaar Van der Wal-Druif in Wapenveld. Maar liefst 65 jaar waren ze getrouwd dinsdag. 

Ze ontmoeten elkaar bij de grote passie van Henk, voetbalvereniging WZC. Zijn vrouw Conny kwam uit Haarlem maar werkte in Harderwijk in de verzorging. “Mijn zus woonde in Wapenveld. Het ene weekend ging ik naar mijn ouders toe en het andere naar haar.” Zo liepen ze elkaar tegen het lijf. “Ik dacht: ‘Dat lijkt me wel wat”, zegt de 85-jarige Henk lachend over die ontmoeting. En daar bleek hij gelijk in te hebben. Inmiddels is het gezin gegroeid met zes kinderen, drie jongens en drie meiden, 18 kleinkinderen en 29 achterkleinkinderen. Het feest kunnen ze met zo’n grote groep begrijpelijkerwijs niet thuis vieren. De 86-jarige Conny legt uit: “Nee, we doen het in etappes. Een middag met de broers en zussen van mijn man, vrijdag met de buurt en kennissen en zaterdag met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Door het in drie keer te vieren hebben we er zelf ook nog wat aan.”         

Na het huwelijk gingen ze eerst in een bakhuisje wonen. “En daarna hebben we zeven jaar boven de Gereformeerde kerk aan de Bonenburgerlaan gewoond voordat we in 1966 hier zijn komen wonen aan de Dominee van Meursstraat 3 in Wapenveld.” Voor Conny was het best even wennen vanuit Haarlem. “Maar waar je brood is, is je vaderland.” Henk werkte in diverse sectoren zoals het leger en de bouw maar de meeste jaren heeft hij bij de mengerij van Akzo gewerkt. Zijn vrouw is 26 jaar werkzaam geweest als schoonmaakster op de Jan Ligthartschool. Een baan waarbij ze eigenlijk niet alleen poetswerk deed maar ook mee hielp met bijvoorbeeld de Sinterklaasvieringen. Vanwege haar brede inzet kreeg ze dan ook een koninklijke onderscheiding bij haar afscheid. Als hobby heeft ze honderden kaarten gemaakt. “En lezen is een grote hobby van me. Als je me een boek geeft, vergeet ik alles om me heen.” Politiehonden opleiden, dat is een grote hobby van Henk geweest. “Ik heb altijd Mechelse of Hollandse herders gehad om op te leiden.” Ook is hij druk met het kweken van parkieten. “Dat vind ik mooi.” En natuurlijk zijn voetbalclub WZC waar hij o.a. voetbalde, grensrechter was en trainer. “Ik ben al bijna 70 jaar lid.” Dat ze dit 65-jarig jubileum kunnen vieren is een wonder: beiden hebben in de afgelopen jaren lichamelijke uitdagingen gehad die ze weer te boven zijn gekomen. Aan elkaar hebben ze nooit getwijfeld. Tips voor pas gehuwden? Henk zegt lachend: “Alles over je heen laten gaan.” Conny vult serieus aan: “Je moet gewoon blijven vechten voor je geluk en niet zo snel opgeven. Mijn vader zei altijd: ‘Af en toe moet je een donderbui hebben om weer verder te gaan’.”